Окупанти накрили позиції ЗСУ на Луганщині вогнем зі ствольної артилерії

Поділитися
Окупанти накрили позиції ЗСУ на Луганщині вогнем зі ствольної артилерії Бойовики завдали артилерійського удару по Новотошковському, але отримали рішучу відсіч © vk.com/strelkov_info
Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає.

Бойовики російсько-окупаційних формувань продовжують провокаційні обстріли позицій Збройних сил України в зоні проведення операції Об'єднаних сил, застосовуючи, в тому числі, заборонену Мінськими домовленостями ствольну артилерію.

У п'ятницю, 22 червня, окупанти сім разів порушили режим припинення вогню. ЗСУ відкривали вогонь у відповідь з піхотної зброї для придушення вогневих позицій противника. Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає, повідомляє прес-центр штабу ООС.

По Новотошківському на Луганщині бойовики вели вогонь зі 122-мм гаубиць і гранатометів, а Троїцьке обстрілювали з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"Адекватна відповідь наших військових змусила противника припинити провокацію", - відзначили в штабі.

Проти захисників Зайцевого на донецькому напрямку окупанти застосували гранатомети і стрілецьку зброю. В районі Кам'янки, Лебединського та Гнутового на маріупольському напрямку були зафіксовані провокації із застосуванням стрілецької зброї.

"У ході бойових дій за поточну добу втрат серед українських військовослужбовців немає. Втрати противника уточнюються", - підсумували в штабі.

Нагадаємо, 30 квітня в Україні офіційно завершилося антитерористична операція й стартувала операція Об'єднаних сил з відсічі російській агресії.

16 березня президент України Петро Порошенко призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

20 лютого Порошенко підписав закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях".

Про положення нового закону про деокупацію/реінтеграцію Донбасу читайте у матеріалі Олександра Пунтуса "Воювати по-новому" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі