Окупанти не випускають людей з ОРДЛО на підконтрольну уряду територію України – Резніков

Відео
Поділитися
Окупанти не випускають людей з ОРДЛО на підконтрольну уряду територію України – Резніков Резніков розповів про ситуацію в окупованих районах Донбасу © Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України
КПВВ бойовиків в ОРДЛО не пропускають ні людей, ні гуманітарні вантажі.

Російські окупанти Донбасу не пропускають людей на підконтрольну українському уряду територію. Вони також не впускають в ОРДЛО представників міжнародних правозахисних організацій і гуманітарні вантажі, повідомив віце-прем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

"Щодня патрулі ОБСЄ не можуть потрапити через КПВВ на окуповані території, тому що окупаційні режими через усі КПВВ у Донецькій і Луганській області не пропускають нікого", - розповів віце-прем'єр в ефірі телеканалу "Україна" увечері в п'ятницю, 5 червня.

"Ми отримуємо багато звернень, люди хочуть потрапити в Україну, але не можуть, тому що їх не пропускають окупаційні адміністрації", - додав він.

Резніков підкреслив, що Україна не закривала свої КПВВ повністю під час карантину. І громадян пропускають з гуманітарних міркувань.

Читайте також: Росія ставиться до ОРДЛО як до колонії – Резніков

Як повідомлялося, окупаційні админисрации ОРДЛО 23 березня повідомили про закриття КПВВ на лінії розмежування, залишивши при цьому відкритою ділянку перетину російсько-українського кордону. Підставою для таких дій стала пандемія.

За даними українського уряду, COVID-19 в окупованих районах Донбасу заразилися 10 тисяч осіб. Однак окупаційна адміністрація ОРЛО повідомляла про один підтверджений випадок коронавіруса наприкінці березня. В ОРДО повідомляли про 36 хворих станом на середину квітня.

22 квітня Роскомнагляд на вимогу Генеральної прокуратури РФ заблокував сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за оприлюднення інформації про ситуацію з коронавірусом в Криму і ОРДЛО.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі