Окупанти обстріляли захисників Луганського з гранатометів і стрілецької зброї

Поділитися
Окупанти обстріляли захисників Луганського з гранатометів і стрілецької зброї Нове перемир'я в Донбасі протрималося майже дві доби © Facebook/Gennadiy Dubovoy
Втрат серед українських військових немає, від початку доби в зоні ООС зберігається режим тиші.

Російсько-терористичні війська упродовж минулої доби, 23 липня, один раз обстріляли позиції українських військових в Донбасі, заборонене Мінськими домовленостями озброєння не застосовували.

Ворожий обстріл зафіксовано у районі відповідальності ОТУ "Північ". Тут окупанти обстрілювали захисників Луганського з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї.

Від початку поточної доби, 24 липня, на сході України зберігається тиша. Втрат серед військовослужбовців ЗСУ немає.

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, напередодні внаслідок підриву на вибуховому пристрої три окупанти загинули, ще один поранений.

Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому безстрокової заборони на використання будь-якої зброї.

З опівночі 21 липня в Донбасі почало діяти чергове "літнє перемир'я", погоджене Тристоронньою контактною групою (ТКГ) на засіданні 17 липня. У квітні російська сторона в ТКГ двічі відмовлялася погоджувати ініційоване Україною "великоднє перемир'я", запровадження "хлібного" зривалося двічі.

Воно стало вже 20-м від початку війни в Донбасі й на другу добу було порушено бойовиками. 22 липня на Луганщині окупанти упродовж десяти хвилин вели вогонь з піхотного озброєння.

26 червня українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. Переговори щодо розведення сил і засобів поблизу Станиці Луганській почалися ще в 2016 році, однак розпочати процес заважали регулярні обстріли бойовиків "ЛНР".

6 травня новим командувачем ООС призначено генерал-лейтенанта Олександра Сирського. У межах ротації керівництва операції, він змінив на посаді генерал-лейтенанта Сергія Наєва. Офіційно антитерористичну операцію (АТО) на сході України було завершено 30 квітня 2018 року, натомість розпочато операцію ОС.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі