Окупанти почали вітати мешканців Донецька з кожним прожитим днем - волонтери

Фото
Поділитися
Відповідними листівками вранці 16 січня було засипано один із районів міста.

Мешканців тимчасово окупованого російсько-терористичними військами Донецька привітали зі "ще одним прожитим днем", повідомляють волонтери фонду "Повернись живим" із посиланням на місцевих мешканців.

На листівках зображено ватажка бандформування "ДНР" Дениса Пушиліна та процитовано прем'єр-міністр РФ Дмитра Медведєва. "Как говорится в России: "Денег нет, но вы держитесь!". Всем хорошего настроения".

За словами мешканців окупованого міста, велику кількість листівок "із запізнілим привітанням… із тим, що прожили ще один день" було знайдено вранці у середу, 16 січня, у Куйбишевському районі Донецька.

"На тимчасово окупованій території – черговий виток економічної кризи: низькі зарплати, відсутність робочих місць, скорочення на колись активно працюючих шахтах. Попри відсутність активних бойових дій, місцеві жителі, які ще вчора вірили у майбутнє "ДНР" та "ЛНР", масово виїжджають з окупованих міст. Тим часом сьогодні, 16 січня, чи-то сам голова "ДНР", чи-то його "фанати", розкидали над Донецьком листівки з привітанням про "ще один прожитий день", - наголошують волонтери.

Як повідомлялося, 21 грудня в центрі окупованого Росією Сімферополя впав безпілотний літальні апарат, який переносив листівки із написом "Слава Україні". Російські пропагандисти вирішили, що безпілотник мав нанести ядерний удар по півострову, до місця падіння окупанти українського Криму стягнули поліцію и кінологів.

Нагадаємо, 4 жовтня Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до статутів Збройних Сил України" у другому читанні та в цілому. У першому читанні депутати запропонували розповсюдити норму про військове привітання "Слава Україні!" і на Національну поліцію. 11 жовтня президент України Петро Порошенко підписав відповідний документ.

Вперше привітання "Слава Україні! Героям слава" було офіційно використано під час параду до Дня незалежності 24 серпня 2018 року. Офіційне закріплення привітання у статутах ЗСУ позбавляє українську армію рудиментів радянської і зміцнює зв'язок між поколіннями захисників України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі