Окупанти вдарили по українських позиціях з важких мінометів і БМП

Поділитися
Окупанти вдарили по українських позиціях з важких мінометів і БМП Російські найманці знову застосували заборонене озброєння © sprotyv.info
Жоден захисник України не постраждав.

Бойовики російсько-окупаційних військ у неділю, 14 червня, сім разів обстріляли українські позиції в Донбасі із заборонених Мінськими домовленостями важких мінометів, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Позиції Збройних сил України на підступах до Авдіївки, що на Донеччині, окупанти накривали вогнем з ручних протитанкових гранатометів.

По українських військових неподалік Луганського (Луганська область) противник тричі вів вогонь з мінометів калібру 120 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Також російські найманці обстріляли наших захисників біля Оріхового та двічі – поруч Хутора Вільного з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї.

Від початку сьогоднішньої доби втрат у лавах Об'єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає. Українські військові повністю контролюють ситуацію.

"У відповідь на злочинні дії російських найманців наші воїни відкривали прицільний вогонь по опорних пунктах противника. Завдяки рішучості та влучності українських військовослужбовців загарбники припинили свою активність", - зазначають у штабі.

На ділянках розведення у Донецькій та Луганській областях дотримувався режим тиші.

Напередодні, 13 червня, російські найманці 15 разів обстріляли українські позиції із заборонених "Мінськом" артилерійських систем калібру 122 мм, важких 82-мм і 120-мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Славного, Луганського, Пищевика, Кримського, Попасної, Троїцького, Новозванівки, Старогнатівки, Авдіївки, Новотроїцького, Богданівки та Катеринівки. Один захисник України загинув, ще двоє дістали поранення.

За даними розвідки, 13 червня бійці Об'єднаних сил знищили трьох російських окупантів та ще, щонайменше, двох поранили.

"Підрозділи Об'єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника", - зазначають військові.

Читайте також: Бойовики обстріляли житлові райони Широкине

Нагадаємо, 21 травня окупанти обстріляли вантажівку ЗСУ із заборонених 120-мм мінометів. Один військовослужбовець загинув, ще п'ятеро дістали поранення, автівка вигоріла вщент.

20 травня підконтрольні Кремлю адміністрації ОРДЛО заявили про приведення окупаційних військ у повну бойову готовність через нібито "провокації з боку ЗСУ". Україна ініціювала термінове засідання Тристоронньої контактної групи.

Того ж дня президент Володимир Зеленський давав пресконференцію з нагоди своєю інаугурації. А Моніторингова місія ОБСЄ фіксувала зниження кількості обстрілів в Донбасі.

Після легковажного розведення сил в Донбасі Кремль пішов у наступ, - під час пандемії коронавірусу, фактично, тільки збільшилася кількість атак і збройних диверсій, пише у своїй статті для ZN.UA директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

Низка безперервних убивств українських військових на східному фронті набула безпрецедентно загрозливого характеру. З часів Іловайська й Дебальцевого – це новий пік, просто він за формою інший.

Як Україні використати коронавірусну паузу для зміцнення оборонного потенціалу країни, читайте у статті Валентина Бадрака "Оборонний потенціал країни: як його розвинути".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі