Окупанти вісім разів обстріляли позиції Об'єднаних сил, поранено військового

Поділитися
Окупанти вісім разів обстріляли позиції Об'єднаних сил, поранено військового Один військовослужбовець зі складу ОС отримав поранення © facebook.com/93-тя ОМБр Холодний Яр
З початком доби, 9 квітня, російські окупаційні війська двічі порушили режим припинення вогню.

Упродовж середи, 8 квітня, бойовики в Донбасі вісім разів обстріляли позиції Об'єднаних сил, відкривши вогонь із мінометів калібру 120 мм та 82 мм, які за Мінськими домовленостями мають зберігатися в районах відведення, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Про це йдеться в повідомленні штабу ООС.

Обстрілів зазнали околиці Павлополя, Гнутового, Мар'їнки, Старогнатівки, Новоолександрівки, Оріхового та Зайцевого.

"Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав поранення", - повідомили у штабі.

За попередніми даними розвідки, зазначається, що 8 квітня військовослужбовці зі складу ОС відправили на лікування щонайменше п'ятьох російських найманців, усіх – з пораненнями різного ступеня важкості.

З початком доби, 9 квітня, російські окупаційні війська двічі порушили режим припинення вогню.

"Противник зі станкових протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру обстріляв наші позиції біля Красногорівки й Новомихайлівки в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". У відповідь українські воїни застосували чергові вогневі засоби, внаслідок чого ворожі провокації припинилися", - зазначили бійці.

Станом на 7 ранку втрат серед військових ОС немає.

Нагадаємо, учасники Тристоронньої контактної групи в середу, 8 квітня, обговорили по відеозв'язку продовження розмінування та додаткові ділянки розведення військ у Донецькій і Луганській областях. Згідно з попередніми домовленостями, сторони зобов'язалися надати ОБСЄ список об'єктів для гуманітарного розмінування, а також забезпечити безпеку на всіх ділянках.

На зустрічі в Мінську 17 січня українська сторона запропонувала разведенние в районі залізничного мосту в Станиці Луганській, поблизу Авдіївки, Новоселиці Другої і КПВВ "Гнутове". Росіяни наполягали на розведенні в районі Щастя, Веселогорівки, Розкладки, Широкиного, Авдіївки і КПВВ "Гнутове". У результаті сторони попередньо погодили розведення у КПВВ "Гнутове".

Детальніше про ситуацію в зоні ООС і сценарії її розвитку читайте в матеріалах Юрія Бутусова "Війна Зеленського: чи можна зупинити Путіна розведенням?" і "Шлях війни".
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі