Окупанти заблокували роботу КПВВ "Маріїнка" - штаб

Поділитися
Окупанти заблокували роботу КПВВ "Маріїнка" - штаб Українські прикордонники готові пропускати людей через КПВВ © Держприкордонслужба
КПВВ "Станиця Луганська" здійснює пропуск людей з перебоями.

Бойовики російсько-окупаційних формувань вже тиждень блокують роботу КПВВ "Маріїнка" в Донецькій області. У свою чергу, контрольний пункт в'їзду-виїзду "Станиця Луганська" здійснює пропуск цивільних осіб із перебоями, повідомив пресцентр штабу операції Об'єднаних сил.

"Сьомі добу поспіль російські війська і їхні маріонеткові адміністрації не пропускають цивільних осіб у Донецькій області перетнути лінію розмежування в будь-яку зі сторін. КПВВ "Маріїнка" з вини окупантів, які блокують усі спроби громадян дістатися до рідних домівок, досі не функціонує. Загарбники демонструють повну байдужість до проблем мирних мешканціі", - йдеться в повідомленні, поширеному у вівторок, 16 червня.

"У Луганській області КПВВ "Станиця Луганська" здійснює пропуск громадян із перебоями. Вчора російські найманці повністю заблокували роботу цього пішого переходу, не пропускаючи людей ні на підконтрольну уряду території України, ні в зворотному напрямку", - відзначили в штабі.

16 червня КПВВ "Станиця Луганська" працював з 11:00 до 16:00. За цей час лінію розмежування 155 перетнули осіб. Ще двох російські окупанти не впустили в ОРЛО.

"Ніякої гарантії успішного перетину лінії розмежування немає. Бо загарбники при наданні дозволу на перетин лінії розмежування керуються так званими "списками бажаних осіб". Відповідно, спроби вільного переміщення людей в обох напрямках час від часу блокуються російськими найманцями", - сказанов повідомленні.

Починаючи з 11 червня, окупанти не пропустили 30 осіб через КПВВ "Станиця Луганська". Охочих перетнути лінію розмежування на цій ділянці були сотні.

"Невідкладні соціально-побутові проблеми людей вперто ігноруються окупантами", - резюмували в штабі.

Читайте також: КПВВ на адмінмежі з анексованим Кримом запрацювали в повному обсязі

10 червня відновили роботу пункти пропуску на лінії розмежування в Донбасі. Їх було закрито через запроваджений в Україні коронавірусний карантин.

Поки що пропуск громадян і транспорту здійснюється обмежено: щоденно з 11:00 до 14:00 і лише на пунктах пропуску "Мар'їнка"(Донецька область) та "Станиця Луганська" (Луганська область). Санітарно-епідемічні вимоги для профілактики COVID-19 зберігаються.

Однак окупаційні адміністрації "Л-ДНР" відмовились дзеркально відривати власні блокпости, заявивши, що з ними "це питання ніхто не погоджував". Згодом терористи висунули умову розблокування пропуску людей через лінію розмежування: за попередньо узгодженими списками з подальшою самоізоляцією або обсервацією.

Той факт, що охопити списками 280 тисяч мешканців окупованих територій не вийде, окупанти проігнорували. Представники ОРДЛО в українській делегації у Тристоронній контактній групі припускають, що тримаючи людей без доступу до українських пенсій і соцвиплат, бойовики створюють пропагандистську картину "геноциду народу Донбасу".

Нагадаємо, обмеження на перетин лінії розмежування запровадили 7 березня, за тиждень уся країна пішла на карантин через епідемію коронавірусу.

23 березня окупаційні адміністрації ОРДЛО оголосили про закриття власних "блокпостів". На тимчасово окуповану територію перестали пускати спостерігачів ОБСЄ та представників гуманітарних місій. Вони також приховують дані про кількість хворих та померлих від COVID-19.

Поділитися
Дивіться спецтему: Розведення сил в Донбасі
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі