Окупанти залякують мирних жителів фейками про закриття КПВВ у Станиці Луганській

Поділитися
Окупанти залякують мирних жителів фейками про закриття КПВВ у Станиці Луганській Після розведення у Станиці Луганській бойовики запустили нові антиукраїнські фейки © Операція Об'єднаних сил / Facebook
Зараз цей пункт пропуску через лінію розмежування є єдиним на Луганщині.

Після розведення сил і засобів поблизу Станиці Луганської бойовики російсько-окупаційних військ почали поширювати нові фейки про нібито підготовлюване Україною закриття єдиного пункту пропуску через лінію розмежування в Луганській області, пише liga.net.

"Усе місто (тимчасово окупований Луганськ – ред.) говорить, що Зеленський хоче зробити через Станицю лише раз на рік проїзд. Типу, якщо комусь треба їхати в Україну, то їдьте через Росію. Як так? Як тепер нам за пенсіями ходити?", - повідомив журналістам на умовах анонімності луганчанин Сергій.

За його словами, окупантам вдалося досягти поставленої мети: багато жителів тимчасово окупованих територій "у жаху і шоці" і ще більш негативно ставляться до України.

У березні 2016 роботу контрольного пункту в'їзду-виїзду "Золоте" на Луганщині було припинено. На підготовчі роботи, зокрема розмінування, ремонт КПВВ, розчищення доріг українська сторона витратила понад сім млн грн.

З обох боків у районі Золотого живе 135 тисяч осіб, змушених здійснювати 120-кілометровий об'їзд для перетину лінії розмежування в Станиці Луганській.

Читайте також: У МінТОТ назвали умову для ремонту моста у Станиці Луганській

Зазначимо, переговори щодо розведення сил у Станиці Луганській почалися ще в 2016 році, однак неодноразово зривалися через постійні обстріли з боку бойовиків "ЛНР".

5 червня поточного року Тристороння контактна група погодила чергову спробу розведення сил і засобів в районі Станиці Луганської з 10 червня. Однак бойовики вчергове зірвали розведення регулярними обстрілами.

27 червня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила, що ЗСУ та бойовики випустили сигнальні ракети для позначення готовності обох сторін до розведення. Після цього команда СММ бачила, що військовослужбовці Збройних сил України і члени незаконних збройних формувань залишили свої крайні передові позиції і вийшли з ділянки розведення разом з озброєнням.

Своєю чергою російсько-окупаційні війська відвели свої підрозділи з ділянки розведення сил сторін бойових дій тільки 1 липня. До цього окупанти продовжували порушувати досягнуті домовленості і тримали гарнізон на блокпосту біля Станиці Луганської.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі