Окупанти знову блокують роботу КПВВ "Станиця Луганська" та "Мар'їнка"

Фото
Поділитися
В ДПСУ зазначили, що бойовики вже кілька діб утримують перед своїм блокпостом двох осіб.

Бойовики підтримуваних Росією незаконних збройних формувань "ДНР" та "ЛНР" продовжують блокувати роботу гуманітарних коридорів через КПВВ "Станиця Луганська" та "Мар'їнка", повідомили в Державній прикордонній службі.

"Нагадаємо, що з 10 червня наказом Командувача ООС відновлено пропуск через лінію розмежування в КПВВ "Станиця Луганська" та "Мар'їнка". Проте вільному руху в межах гуманітарних дорожніх коридорів перешкоджають російські збройні формування. Сьогодні, з 11:00 у зазначених контрольних пунктах розпочато пропускні операції, що триватимуть до 14:00", - йдеться у повідомленні.

В ДПСУ вказали на те, що через КПВВ "Станиця Луганська" на окуповану територію пропустили п'ятьох громадян. Станом на 12:15 прикордонники забезпечили повернення цих громадян на контрольовану територію, адже окупанти знову заблокували рух на цьому напрямку.

При цьому біля КПВВ "Мар'їнка" тих, хто бажає перетнути лінію розмежування, поки немає. В Держприкордонній службі зазначили, що цей пропускний пункт досі не працює, адже окупанти блокують усі спроби українців перетнути лінію розмежування.

"Кричущим прикладом цинічного поводження загарбників є те, що російські найманці вже чотири доби утримують перед своїм блок-постом двох людей, вперто не дозволяючи їм проїхати додому. За необхідності прикордонники зі складу Об'єднаних сил готові забезпечити їх повернення на контрольовану територію", - додали в ДПСУ.

У відомстві зазначили, що під час вихідних 13 та 14 червня все ж вдалося частково відновити пропуск громадян через КПВВ "Станиця Луганська".

"Так, на контрольовану територію прослідувало 165 громадян, серед яких 36 абітурієнтів, а 136 громадян вирушили в зворотному напрямку, при цьому 4 з них були непропущені окупантами без пояснення причин", - підсумували в ДПСУ.

Читайте також: Біля КПВВ в Донбасі від серцевого нападу помер чоловік, не зміг потрапити в ОРДО – ООН

Нагадаємо, 10 червня відновили роботу пункти пропуску на лінії розмежування в Донбасі. Їх було закрито через запроваджений в Україні коронавірусний карантин.

Поки що пропуск громадян і транспорту здійснюється обмежено: щоденно з 11:00 до 14:00 і лише на пунктах пропуску "Мар'їнка"(Донецька область) та "Станиця Луганська" (Луганська область). Санітарно-епідемічні вимоги для профілактики COVID-19 зберігаються.

Однак окупаційні адміністрації "Л-ДНР" відмовились дзеркально відривати власні блокпости, заявивши, що з ними "це питання ніхто не погоджував". Згодом терористи висунули умову розблокування пропуску людей через лінію розмежування: за попередньо узгодженими списками з подальшою самоізоляцією або обсервацією.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі