ООН підтвердила план гуманітарної допомоги Донбасу в 2020 році

Поділитися
ООН підтвердила план гуманітарної допомоги Донбасу в 2020 році З 2014 року ООН і партнери надають допомогу мільйону жителів Донбасу © rbc.ua
В 2020 році новий план гуманітарної допомоги потребує $ 158 млн.

Заступник генерального секретаря ООН з політичних питань і миробудівництва Розмарі ДіКарло на засіданні Ради безпеки ООН озвучила план гуманітарного реагування ООН для Донбасу в 2020 році. За її словами, щоб надати допомогу двом млн людей необхідно $ 158 млн.

"ООН і партнери надають допомогу відповідно до універсально визнаних принципів гуманності, неупередженості, нейтральності та незалежності", - зазначила ДіКарло.

Наголошується, що з 2014 року Організація Об'єднаних Націй і партнери надають допомогу мільйону жителів Донбасу щорічно.

"План гуманітарного реагування на 2019 рік відчуває гострий дефіцит фінансування, в 2020 році він зажадає $ 158 млн з тим, щоб надати допомогу двом млн людей", - резюмувала заступник генсекретаря.

Раніше Представництво Організації Об'єднаних Націй в Україні вже презентувало план гуманітарної допомоги Донбасу в 2020 році, в якому відзначена потреба в $ 158 млн для підтримки відповідних операцій.

У жовтні президент Володимир Зеленський заявив про старт роботи Фонду міжнародної партнерської підтримки для відновлення та реінтеграції постраждалих від війни у Донбасі. За його словами, у запуску Фонду бере участь Світовий банк. В Офісі президента оцінили витрати на відновлення територій Донбасу у 372 млн євро.

Детальніше про питання залучення коштів на відбудову Донбасу читайте в матеріалі Валентини Самар "RE:think. Дуже хотілося б, але...".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі