ООС: за добу бойовики 6 разів порушили режим припинення вогню

Поділитися
ООС: за добу бойовики 6 разів порушили режим припинення вогню © facebook.com/93-тя ОМБр Холодний Яр
Загинув один український військовослужбовець, ще п'ятеро отримали поранення.

За добу станом на понеділок, 9 березня, збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню. Окупанти використовували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм, а також з гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, передає пресслужба штабу ООС.

Бойовики відкрили вогонь неподалік Опитного, поблизу Авдіївки, поруч з Верхньоторецьком та поблизу населеного пункту Хутір Вільний.

Внаслідок атак окупантів постраждали шестеро українських військовослужбовців, один загинув.

"Вчора, 8 березня, російські окупанти з протитанкового ракетного комплексу обстріляли вантажний автомобіль одного з підрозділів Об'єднаних сил, який рухався до позицій українських військовослужбовців. Внаслідок влучання протитанкової керованої ракети один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, ще двоє отримали поранення та один – бойове ураження. Крім того, під час ворожих обстрілів українських позицій три наших захисники отримали поранення. Підрозділи Об'єднаних сил прицільними вогнем дали адекватну відповідь противнику. Втрати ворога уточнюються. З початком цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що окупанти розстріляли з ПТРК вантажівку ЗСУ на Донеччині.

Тиждень тому, 1 березня, ворожа протитанкова ракета вразила вантажівка ЗСУ, що підвозила продукти до українських позицій поблизу Нижньотеплого на Луганщині. Внаслідок обстрілу один український військовослужбовець загинув, четверо отримали поранення і бойові травми.

Поранених і травмованих бійців доставили до госпіталю, де їм надали необхідну медичну допомогу. Удар з ПТРК по вантажівці було здійснено з відстані 3500 метрів.

Детальніше про ситуацію в зоні ООС і сценарії її розвитку читайте в матеріалах Юрія Бутусова "Війна Зеленського: чи можна зупинити Путіна розведенням?" і "Шлях війни" для "Дзеркала тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі