Оприлюднено відео "коронавірусного служіння" у Святогорській лаврі

Поділитися
Оприлюднено відео "коронавірусного служіння" у Святогорській лаврі Чекаємо на новий спалах коронавірусу в Україні
За офіційними даними, службу відвідали близько 300 людей. Втім, на відео натовп більший.

Священнослужителі УПЦ Московського патріархату на порушення карантину, запровадженого для боротьби з поширенням коронавірусної інфекції, у ніч на 19 квітня пускали людей на великодні богослужіння до церков і храмів.

Так, за офіційними даними, Святогорську Свято-Успенську лавру на Донеччині відвідали близько 300 вірян. Втім, на відео з місця подій видно, що людей, які прийшли на службу, попри ризик заразитися COVID-19, набагато більше.

Люди стояли натовпом, не дотримуючись рекомендованої дистанції 1,5-2 метри. Водночас, у деяких храмах підконтрольної Росії церкви, священнослужителі не заохочували прибулих на службу відійти одну від одного.

За фактом порушення правил карантину відкрили справу за статтею 325 Кримінального кодексу України – порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням.

Залежно від наслідків, до яких призведуть ці порушення, покарання може передбачати як штраф, так і позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років (якщо хтось з вірян після відвідин служби помре від ускладнень коронавірусу).

Як повідомили у Національній поліції, великодні богослужіння відбулися у 13,6 тисячах церков і храмів в усіх куточках країни, у них взяли участь майже 130 тисяч громадян. У 19 церквах парафій УПЦ Московського патріархату богослужіння відбулися із порушенням карантину: багато вірян були без масок, а під час хресного ходу скупчувалися у натовп.

Порушення карантину зафіксували у Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Житомирській, Івано-Франківській, Рівненській, Одеській, Тернопільській, Харківській, Черкаській і Чернігівській областях та Києві.

У дні коронавірусного Великодня традиціоналісти, посилаючись на традицію, перетворюють живу віру на мертву і наражають живих на загрозу смерті. Про різницю між цими поняття та присутність Церкви в публічному просторі читайте у маніфесті української публічної теології "Туга за правдою, яка визволяє" у ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі