П'яти регіональним компаніям із логотипом "112 Україна" призначено перевірки – Нацрада

Поділитися
П'яти регіональним компаніям із логотипом "112 Україна" призначено перевірки – Нацрада Зафіксовано ознаки порушення галузевого законодавства © Андрій Товстиженко, DT.UA
Йдеться про "Новий формат ТВ", "Аріадна ТВ", "Партнер ТВ", "ТВ Вибір" і "Лідер ТВ".

Національна рада з питань телерадіомовлення у четвер, 1 серпня, вирішила призначити позапланові перевірки компаніям "Новий формат ТВ", "Аріадна ТВ", "Партнер ТВ", "ТВ Вибір" і "Лідер ТВ", які мовлять у цифровому мультиплексі МХ-5 із логотипом "112 Україна".

Як повідомляє пресслужба регуляторного органу, рішення ухвалено на підставі моніторингу від 19 липня. Тоді було зафіксовано ознаки "порушення галузевого законодавства", які є однаковими для усіх цих ліцензіатів, оскільки вони транслюють однакові програми.

"Компаніями не дотримано умов ліцензії в частині програмної концепції мовлення. Якщо в ліцензії передбачено 2 год. 30 хв. на добу інформаційно-аналітичних і публіцистичних передач, а також показ культурно-мистецьких, науково-просвітницьких (по 15 хв./добу), розважальних і музичних (3 год. 30 хв./добу), дитячих (30 хв./добу) передач і фільмопоказ, то насправді телеканали транслюють лише інформаційно-аналітичні і публіцистичні передачі обсягом 22 год. 50 хв. 17 сек./добу", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Нацрада зазначає, що було змінено логотипи ліцензіатів. Усі використовують лише частину логотипа – "112 Україна".

За результатами позапланових перевірок буде ухвалено рішення, зазначили у відомстві.

Раніше повідомлялося, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення не може довести зв'язок телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK з проросійським політиком Віктором Медведчуком. Як розповіла заступниця голови Нацради Уляна Фещук, регулятор співпрацює з Антимонопольним комітетом, щоб встановити зв'язок між кінцевими бенефіціарними власниками цих телеканалів. Ці дії почалися після того, як стало відомо, що депутат Тарас Козак, власник "112 Україна" і NewsOne, придбав ще й ZIK.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі