Парламент Ізраїлю розгляне визнання Голодомору геноцидом українців

Поділитися
Парламент Ізраїлю розгляне визнання Голодомору геноцидом українців Остаточна кількість жертв Голодомору в Україні, згідно з рішенням Апеляційного суду Києва – 10,65 млн осіб © Петро Порошенко/Facebook
Ізраїль може стати 25 країною, яка визнає Голодомор геноцидом українського народу.

Президія ізраїльського Кнесету затвердила розгляд резолюції про визнання Голодомору 1932-1933 років актом геноциду українського народу.

"Парламентарії обговорять це питання на цьому пленарному тижні. З проханням висунути цю тему виступила віце-спікер Кнесету, депутат від партії Лікуд Нава Бокер", - сказано в повідомленні прес-служби почесного консульства Ізраїлю в Західному регіоні України.

Наголошується, що ініціював розробку резолюції про визнання Голодомору актом геноциду українців почесний консул Ізраїлю в Західному регіоні України Олег Вишняков. Для того, щоб переконати парламентаріїв, він наполіг на візит ізраїльської делегації в київський Національний музей "Меморіал жертв Голодомору", в рамках заходів, пов'язаних з 75-річчям трагедії в Бабиному Яру.

У прес-службі додали, що трагедія у Бабиному Яру докорінно змінила їх ставлення і оцінку подій в Україні в 1932-1933 році.

"Я щасливий бути причетним до такого історичного моменту. Факт того, що ізраїльські парламентарії розуміють необхідність прийняття цієї резолюції, робить наші народи ближче. Ізраїльтяни – єдиний народ, який, як ніхто, розуміє трагедію українців, той навмисний геноцид, який був ініційований сталінським режимом. Ми поділяємо цю біль разом", - сказав Вишняк.

Ізраїль може стати 25 країною, яка визнає Голодомор геноцидом українського народу. Остаточна кількість жертв цієї трагедії, згідно з рішенням Апеляційного суду Києва – 10,65 млн чоловік.

Читайте також: Опублікований трейлер канадського фільму про Голодомор

Раніше перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів повідомив, що друга черга меморіалу жертвам Голодомору 1932-1933 років буде побудована найближчим часом.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі