Паводки на Прикарпатті: в Укргідрометцентрі розповіли про екстремальні опади

Поділитися
Паводки на Прикарпатті: в Укргідрометцентрі розповіли про екстремальні опади За дві доби випало більше осад, ніж за 2 місяці © http://zk.dsns.gov.ua
Такі опади не спостерігалися в регіоні більше 20 років.

За останні дві доби в Івано-Франківській області випало 200-235 міліметрів опадів, це 2-2,5 місячні норми, повідомила заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

"Це досить великі, екстремальні опади, що випали в Івано-Франківській області за дві доби - це 200-235 міліметрів опадів, це в 2-2,5 раза більше від місячних норм практично за весь дощовий період. За дві доби це досить велика кількість опадів. Не можна сказати, що це така аномалія для цього регіону, там і до цього були такі опади, але останнім часом, останні 20 років таких опадів не спостерігалося", - сказала вона в коментарі "Радіо свобода".

За даними ДСНС, через негоду зруйновано 110 кілометрів автодоріг, 1850 метрів берегових і 90 мостів в Івано-Франківській області. Пошкоджено 429,7 км автодоріг і 130 мостів всього в Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях. Порушено транспортне сполучення з 34 населеними пунктами. Крім офіційно підтверджених трьох жертв, ще одна людина вважається зниклою безвісти.

Зазначимо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль назвав причиною найсильніших паводків на Західній Україні рекордну норму опадів. При цьому він не відповів прямо на запитання, чи є причиною масштабних повеней вирубка карпатського лісу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі