Паводки в Україні: Шмигаль натякнув, що причина не в вирубці лісу

Поділитися
Паводки в Україні: Шмигаль натякнув, що причина не в вирубці лісу Повінь затопила десятки населених пунктів © МВС України
За словами прем'єра, це питання потрібно адресувати науці.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль назвав причиною найсильніших паводків на Західній Україні стала рекордна норма опадів. Водночас він не відповів прямо на запитання, чи є причиною масштабних повеней вирубка карпатського лісу, але сказав, що за останні п'ять років обсяг вирубок скоротився на 20%.

"Фактично та норма опадів, яка випала тут за останні три дні, була в рази більшою, ніж може спожити цілий карпатський ліс, який не стримав дійсно водні потоки. Це напевно питання вже більше до науки, як відбуваються такі трагедії, які їхні причини..." - сказав прем'єр на брифінгу 24 червня.

За його словами, попит на деревину на ринку знизився і це призвело до зменшення її промислового виробництва. Шмигаль зазначив, що загалом за останні п'ять років на 20% скоротився обсяг вирубок і, відповідно, продажу лісу, зокрема в Івано-Франківській області.

Він запевнив, що електронне чіпування деревини працює.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що стежить за ситуацією з паводками на Буковині та Прикарпатті і вже обговорив це питання з урядом. Зеленський дав завдання відправити в постраждалі регіони гуманітарну допомогу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі