Підозрюваний в "справі Гандзюк" Левін знав про його активний розшук - Трепак

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Підозрюваний в "справі Гандзюк" Левін знав про його активний розшук - Трепак
Місце перебування Левіна встановив Офіс генпрокурора.

Заступник генпрокурора Віктор Трепак заявив, що підозрюваний у "справі Гандзюк" Олексій Левін знав про його розшук, тому знайти його було непросто. Офіс генпрокурора разом з міжнародними колегами отримав доступ до Інтернет-месенджерів Левіна, через які і вирахував його точне місцезнаходження. Про це Віктор Трепак розповів у інтерв'ю для ZN.UA.

"Моя перша зустріч з Левіним відбулася відразу після його затримання. Побачивши мене, він чітко мене ідентифікував. Він сказав: "Ви – генерал Віктор Трепак. Я знав, що рано чи пізно ми зустрінемось", - розказав Трепак.

Розробкою спецоперації із затримки Левіна в Болгарії займались заступник генпрокурора Віктор Трепак, генпрпокурор Руслан Рябошапка та голова СБУ Іван Баканов. Перед виїздом до Болгарії про неї був поінформований президент Володимир Зеленський.

Безпосередньо затримання Левіна проводилось співробітниками правоохоронних органів Болгарії.

"У цьому своєрідному двобої Левін виявився дуже серйозним суперником – з відповідним досвідом, поінформованістю, знанням форм та методів оперативно-розшукової діяльності. В умовах міжнародного розшуку йому вдалося організувати своє життя разом з дружиною в іншій країні, зберігати комунікацію з потрібними зв'язками, створити серйозну систему захисту та протидії від виявлення його місця перебування та можливого затримання", - зазначив Трепак.

Інформацію про імовірне перебування Левіна на території Болгарії правоохоронні органи України мали у своєму розпорядженні й раніше. Більше того – з метою його розшуку до Болгарії у свій час виїжджала відповідна група. Але такий захід виявився безрезультатним, оскільки відбувся злив інформації про виїзд тієї групи Левіну та його оточенню.

Заступник Генпрокура України Віктор Трепак також, що не виключає зовнішнього втручання у розслідування справи вбивства журналістки Катерини Гандзюк. За його словами у розслідуванні відбулось свідоме гальмування.

Детальніше читайте в матеріалі Інни Ведернікової "Справа Гандзюк. Слово надається прокурору".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі