Побитий поліцейськими соратник Гриценка помер у лікарні

Поділитися
Побитий поліцейськими соратник Гриценка помер у лікарні Олександру Комарницькому проломили голову через відмову бути понятим © Анатолій Гриценко/Facebook
Лідер "Громадянської позиції" вимагає звільнення керівництва поліції Вінницької області.

Активіст вінницького відділення партії "Громадянська позиція" Олександр Комарницький, побитий співробітниками поліції, помер після 12 днів коми. Про його смерть повідомив голова обласного партійного осередку Сергій Гайструк.

"Поліція ... побила Сашу до стану, який став смертельним, за що - тільки за те, що відмовився свідчити про те, про що поняття не мав і не дозволяла совість. Злочинець у поліцейських погонах і ті, хто керував такими негідниками, нелюдями, понесуть суворе покарання", - написав Гайструк на своїй сторінці у Facebook в неділю ввечері, 23 червня.

Лідер партії Анатолій Гриценко заявив, що "Громадянська позиція" вимагає не лише покарання винного у смерті Комарницького, але і звільнення керівництва обласної поліції.

"Від міністра Арсена Авакова та начальника Нацполіції Сергія Князєва ми вимагаємо негайної відставки керівництва Нацполіції у Вінницькій області", - підкреслив Гриценко.

Як повідомлялося, пізно увечері 11 червня у Вінниці поліцейські побили активіста "Громадянської позиції" Олександра Комарницького за відмову бути понятим при вилученні гранати. Медики діагностували у потерпілого перелом основи черепа і численні травми голови, Комарницький впав у кому.

У поліції стверджують, що потерпілий нібито "спровокував конфлікт, в ході якого отримав тілесні ушкодження".

Старшого оперуповноваженого Сергія Пивовара і його керівника - начальника Київського районного відділення Володимира Мазура тимчасово відсторонили від посад.

ДБР повідомило поліцейському про підозру за ч. 3 ст. 365 КК (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалися насильством). Суд відправив підозрюваного під цілодобовий домашній арешт.

поліцейський, який побив активіста, займається єдиноборствами і в квітні цього року виграв першість серед правоохоронців області з самбо у ваговій категорії до 100 кг.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі