Побиття військовослужбовиці в Одесі: за справу взялися ДБР і НАБУ

Поділитися
Побиття військовослужбовиці в Одесі: за справу взялися ДБР і НАБУ Кейс Куліш розслідуватимуть одразу декілька правоохоронних відомств © president.gov.ua
Оперативне командування "Південь" категорично заперечує і корупцію у військовій частині, і власне бійку.

Справи про побиття військовослужбовиці Наталії Куліш та можливу корупцію у військовій частині А3438 на Одещині розслідуватимуть одразу декілька правоохоронних відомств, зокрема Національне антикорупційне бюро та Державне бюро розслідувань, повідомляє "Радіо Свобода".

Хто і що розслідуватиме: Напад на Куліш розслідуватимуть військова служба правопорядку та військова прокуратура Одеського гарнізону.

"Командуванням військової частини разом із військовою службою правопорядку і військовою прокуратурою було вжито всі заходи, відкрито провадження, і зараз фахівці вивчають ситуацію, яка мала місце, та будуть встановлені причини дій однією особи щодо іншої", - наголосив у розмові з журналістами заступник міністра оборони Іван Руснак.

Справою про можливе розкрадання сухпайків та інших продуктів на кухні військової частини, у чому побита військова звинувачує своє керівництво, опікуватимуться НАБУ і ДБР. По результатах розслідування й обговорення конфлікту із оперативним командуванням "Південь", можливі "певні кадрові рішення", зазначив Руснак.

Побиття. Версія Наталії Куліш: Військовослужбовиця пов'язує напад іншої військової – Віри Загроднюк – із тим, що "забагато знає" про корупцію у військовій частині.

"Побили, напевно, за те, що знаю багато про корупцію. Сухпаї видають без документів, з кухні цивільні кухарі виносять продукти, військовослужбовці працюють не за своїми посадами. Я, наприклад, виконувала будівельні роботи, хоча служу на посаді кухара", - розповіла жінка.

Вона звинуватила двох офіцерів у покриванні злочинів: заступник командира військової частини із тилового забезпечення підполковника Дмитра Ангелюка – у корупції, а старшого лейтенанта Михайла Савича – в ігноруванні її побиття.

Унаслідок бійки Наталія Куліш отримала синці та забої і втратила два передні зуби.

Побиття. Версія ОК "Південь": Своєю чергою в оперативному командуванні корупцію у частині, та власне саму бійку категорично заперечують та посилаються на результати дводенного службового розслідування, яке "не підтвердило слова Куліш".

"Проводиться службове розслідування, і факт бійки не підтверджується, більше 10 військовослужбовців кажуть, що цього не було. Підтверджується тільки факт словесної перепалки", - заявив журналістами представник оперативного командування, називатися він відмовився.

За словами співрозмовника журналістів, до приготування їжі Куліш не мала стосунку, а готує для частини звичайне комерційне підприємство.

Говорячи про мотиви військовослужбовиці, він зазначив: "Чому вона це зробила? Особиста образа, незадоволення. Військовослужбовець подала документи про переведення в інший рід військ і може думала, що це прискорить якось процес".

Докладніше про шляхи реформування української армії і різницю між декларованою інтеграцією з НАТО та реальним станом справ читайте у матеріалі Валентина Бадрака "Рік, який українська армія втратила" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі