Поліція не затримувала конвоїрів, які організовували арештантам застілля в будівлі суду

Поділитися
Поліція не затримувала конвоїрів, які організовували арештантам застілля в будівлі суду Працівників конвойної служби відсторонили від посад, але не затримували і підозру їм не оголошували © Національна поліція України
Кримінальну справу стосовно працівників конвойної служби, які надавали різні послуги кримінальникам, досі не передали до ДБР.

Співробітників конвойної служби, які організовували застілля і зустрічі арештантів з сторонніми особами в приміщенні суду, не затримували і не вручали їм повідомлення про підозру, повідомляє "Слідство.Інфо". Цю інформацію повідомили журналістам джерела в Державному бюро розслідувань, а в прокуратурі Київської області – підтвердили офіційно.

За даними видання, арештанти, яким конвоїри дозволяли користуватися мобільним зв'язком, вживати алкоголь і наркотики, а також інші заборонені речі, перебувають на "особливому становищі" в Київському СІЗО. Одного з них, Альберта Хуснулліна, тюремники називають "смотрящим" за слідчим ізолятором. Він, а також інші арештанти є фігурантами журналістського розслідування "Тюрма можливостей", присвяченого корупції в пенітенціарних установах. Сюжет було оприлюднено 16 жовтня, а через день поліція повідомила про викриття незаконних дій конвоїрів.

"Головним управлінням Національної поліції в Київській області за даним фактом проводиться службове розслідування. І, оскільки йдеться про поліцейських, за підслідністю це кримінальне провадження буде передано до Державного бюро розслідувань", - повідомили в обласній прокуратурі.

Нагадаємо, 18 жовтня поліція Київської області відзвітувала про викриття працівників конвойної служби, які надавали незаконні послуги заарештованим членам організованої злочинної групи.

За даними слідства, співробітники конвойної служби організовували зустрічі "підопічних" зі сторонніми особами, які вже притягувалися до кримінальної відповідальності. Конвоїри влаштовували застілля, до яких іноді приєднувалися самі. Арештантам вони дозволяли користуватися мобільними телефонами, вживати алкоголь і наркотики.

Під час затримання у підвальному приміщенні суду правоохоронці виявили п'ятьох підсудних, п'ятьох сторонніх і чотирьох поліцейських.

Щодо конвоїрів зареєстрували кримінальне провадження за ст. 364 (зловживання владою та службовим становищем) Кримінального кодексу. Розслідувати справу має Державне бюро розслідувань – до підслідності цього правоохоронного органу відносяться злочини, скоєні співробітниками поліції.

У поліції Київської області призначено службову перевірку, на час якої затриманих конвоїрів відсторонили від служби. Її результати також повинні передати до ДБР.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі