Поліція показала відео затримання "мінера", який захопив міст Метро в Києві

Поділитися
Поліція показала відео затримання "мінера", який захопив міст Метро в Києві Поліція від початку і до кінця контролювала ситуацію, впевнений Тракало © Ярослав Тракало / Facebook
При затриманні не постраждав жоден співробітник правоохоронних органів.

Національна поліцію опублікувала відеозйомку затримання на київському мосту Метро 42-річного українського військового, снайпера Олексія Белько, який захопив міст, погрожував його підірвати і стріляв по поліцейському дрону. Відеозапис оприлюднив спікер Нацполиции Ярослав Тракало у своєму Facebook.

"Чоловіка, який зі зброєю погрожував застосувати вибухівку на столичному мосту Метро, затримали без єдиного пострілу. Це був справді виклик та неоціненний досвід, з яким молода Національна поліція України впоралася на "відмінно". Водна поліція, спецпідрозділ КОРД, авіапідтримка, патрульна поліція України, кінологи, вибухотехніки, криміналісти, психологи etc. Планування спецоперації, тривалі переговори зі зловмисником, оцінка ризиків для життя громадян та руйнування інфраструктури, можливі варіанти знешкодження і, зрештою, єдиний ідеальний – затримання без шкоди життю і здоров'ю не тільки мирних жителів, але і самого правопорушника. Блискуча спецоперація, під час якої всі служби і підрозділи МВС діяли чітко, злагоджено, а головне виконали свій обов'язок – служити і захищати", – написав Тракало в публікації.

Нагадаємо, 18 вересня невідомий чоловік заїхав на столичний міст Метро на автомобілі і почав погрожувати підірвати його, а також державні установи. Він стверджував, що автомобіль начинений вибухівкою, і розстріляв з карабіна поліцейський безпілотник. Поліція кваліфікувала діяння невідомого як підготовку до теракту. Увечері чоловіка затримали. У спецоперації були задіяні спецпідрозділи КОРД Національної поліції і "Альфа" СБУ, Національна гвардія, снайпери і бронетехніка.

За даними ЗМІ, затриманий колишній військовослужбовець Олексій Білько, уродженець Криму. Одні видання називають його колишнім снайпером 8-го полку Сил спецоперацій ЗСУ, інші стверджують, що він був начальником радіостанції радіоцентру польового вузла зв'язку в одній із частин ССО.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі