Поліція затримала за розбій грузинів, які нещодавно отримали українське громадянство

Фото
Поділитися
Свого часу підозрювані також були високопоставленими співробітниками МВС Грузії.

У Київській області Національна поліція затримала за розбій колишніх громадян Грузії, двоє з яких нещодавно указом президента Зеленського отримали громадянство України. Спочатку про затримання повідомила Нацполиция, однак прізвища підозрюваних не називалися. У повідомленні зазначалося, що затримані іноземці, які мали посвідку на проживання в Україні.

"Троє зловмисників у масках вдерлися до одного з будинків садового кооперативу в с. Артемівка Бориспільського району. Там вони напали на господаря, його дружину і зв'язали їх. Потім нападники викрали коштовні вироби, велику суму грошей, заволоділи автомобілем "Лексус" і з награбованим майном поїхали в невідомому напрямку. Поліцейські затримали зловмисників під час проведення оперативних заходів на трасі Київ-Бориспіль", - говорилося в повідомленні поліції.

Під час обшуку за місцем проживання затриманих були виявлені гранати, пістолети та автомати.

У свою чергу видання "Грузія Online" повідомила, що в Україні правоохоронні органи затримали за звинуваченням у розбої трьох громадян Грузії, двоє з яких раніше були високопоставленими співробітниками міністерства внутрішніх справ.

"У Київській області було затримано 43-річний Міріан Гочадзе, 41-річний Тенгіз Занадзе і 33-річний Леван Хуцишвілі", - пише видання.

Слід зазначити, що Міріан Гочадзе до 2013 року був начальником загону спеціального призначення МВС і залишив Грузію після зміни влади. Тенгіз Занадзе також працював в органах МВС з 2004 по 2013 роки, а Леван Хуцишвілі, що працював в органах МВС з 2006 року, був начальником одного з управлінь у прикордонній поліції. Після переїзду з Грузії всі троє брали активну участь у бойових операціях на сході України, а в останні кілька років займалися приватним бізнесом.

У той же час указом президента України Володимира Зеленського від 28 червня Тенгизу Занадзе і Левану Хуцишвілі було надано українське громадянство.

За фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри і обрання їм запобіжного заходу.

Нагадаємо, 28 червня президент Володимир Зеленський підписав указ про надання українського громадянства 14 особам, які брали участь у захисті територіальної цілісності, суверенітету та незалежності країни.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі