Поліція знайшла підозрюваного у підпалі чорнобильського лісу

Поділитися
Поліція знайшла підозрюваного у підпалі чорнобильського лісу Підозрюваний стверджує, що влаштував підпал заради забави © www.npu.gov.ua
Винуватцем підпалу може бути раніше судимий житель села Рагівка.

Можливого винуватця підпалу лісу на території зони відчуження ЧАЕС, вручено офіційне підозра, повідомляє офіційний сайт Національної поліції України.

За згодою місцевої прокуратури, слідчий Іваньківської райвідділу поліції Київської області передав постанову про підозру у вчиненні підпалу 27-річному жителю села Рагівка. Раніше судимий чоловік визнав, що заради забави в декількох місцях підпалив траву біля закинутої ферми. В результаті пожежі, що спалахнула в Котовському лісництві, була знищена рослинність на площі 5 гектарів. Завдано шкоди ґрунтовому покриттю, а в атмосферу потрапила велика кількість шкідливих продуктів горіння.

Підозрюваний був затриманий і опитаний поліцією незабаром після пожежі, проте спочатку вважався свідком і зміг повернутися до місця проживання.

У разі визнання провини судом, палія чекає покарання за частиною 1 статті 245 (Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу).

Пожежа в зоні відчуження розпочався 4 квітня, для боротьби з вогнем використовували авіацію. Під час гасіння вогню літаками було скинуто 174 тонни води. Останнім часом уряд України розглядає можливість збільшити за підпал сухої трави.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі