Політв'язню Яцкіну продовжили арешт в РФ

Поділитися
Політв'язню Яцкіну продовжили арешт в РФ Яцкіну продовжили арешт на два місяці © Крим.Реалії
Суд обрав запобіжний захід для Яцкіна без його участі.

Лефортовський районний суд Москви залишив українського політв'язня Івана Яцкіна за ґратами ще на два місяці - до 16 серпня. Про це повідомив адвокат Микола Полозов на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, засідання за клопотанням слідчого і прокурора відбулося в закритому режимі.

"На засідання прийшов консул України, проте після закриття судового засідання він був змушений залишити зал", - говорить Полозов.

Адвокат підкреслив, що суд по Івану Яцкіну проходив без його участі, навіть без участі по відеозв'язку. Полозов нагадав, що російське законодавство містить вимогу про обов'язкову участь підозрюваного/обвинуваченого в судовому засіданні, на якому вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Читайте також: В Одесі планують скасувати Гуморину

Івана Яцкіна затримали восени 2019 році у окупованому Криму. Наприкінці грудня його вивезли в Москву і утримують в СІЗО "Лефортово". Яцкіна звинувачують у тому, що він нібито передавав Україні відомості, що містять державну таємницю РФ.

У лютому 2020 року Яцкін звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням включити його в список на обмін утримуваними особами між Україною і РФ. В Офісі президента отримали звернення, і повинні були направити його на розгляд СБУ і МЗС.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі