Половина українців готові визнати російську другою державною мовою – опитування

Відео
Поділитися
Половина українців готові визнати російську другою державною мовою – опитування Майже половина українців згодні на російську мову заради миру
Такі дані свіжого опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Заради миру 47,7% мешканців України погодилися б визнати російську мову другою державною, в той час як 38% - проти цього.

Про це свідчать результати опитування громадської думки, які під час прес-конференції в УНІАН оприлюднив генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто.

Крім того, 33,3% опитаних готові погодитися на остаточне відокремлення Криму заради миру, а 15,3% - на відокремлення Донбасу.

Опитування також показало, що фактично навпіл розділилися думки щодо НАТО: 41% не готовий відмовлятися від інтеграції з НАТО заради миру з Росією, а 40,7% - готові.

Що стосується ЄС, то майже 34% готові відмовитися від вступу України в Євросоюз, не готові залишити європейську перспективу України - 48,8% респондентів.

Надати автономію так званим "ЛНР" і "ДНР" не готові 56,1% респондентів, готові - 26,4%. До амністії сепаратистів заради миру не готові 55,4% опитаних українців готові - 24,7%.

Погодитися на федералізацію всій Україні заради миру висловили готовність 21% опитаних, 59,1% - не готові до цього.

Примітно, що серед мешканців визволених територій Донбасу, 22,9% підтримують думку про відокремлення, а 51,7% - ні.

Опитування проводилося з 27 червня по 9 липня, методом особистого інтерв'ю було опитано 2 044 повнолітніх респондентів у 110 населених пунктах всіх областей, крім Криму. У Луганській області дослідження проводилося тільки на підконтрольних владі територіях, у Донецькій – на підконтрольних територіях і в Донецьку.

Раніше повідомлялося, що в травні 2015 року Порошенко оголосив про досягнення консенсусу в суспільстві щодо мовного питання.

У жовтні 2014 року президент України Петро Порошенко заявив, що в Україні треба говорити про статус не російського, а англійської мови. "Другою мовою для вивчення в школах повиненна стати англійська, тому що існує зв'язок між рівнем достатку і рівнем знання англійської мови громадянами країни", - сказав він у Львов

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі