Помпео та Пристайко вперше провели телефонну бесіду

Поділитися
Помпео та Пристайко вперше провели телефонну бесіду Пристайко вперше з моменту призначення на посаду поговорив з Помпео © 112 Україна
Держсекретар США запевнив главу МЗС України у незмінній підтримці Сполученими Штатами суверенітету, територіальної цілісності та подальших реформ в Україні.

Державний секретар США Майк Помпео та міністр закордонних справ України Вадим Пристайко провели телефонну розмову, під час якого глава американської дипломатії запевнив свого українського колегу у незмінній підтримці України з боку США, повідомляє 18 вересня "Укрінформ" з посиланням на Державний департамент США.

Зокрема, Помпео привітав Пристайко із призначенням на посаду та зазначив, що США продовжать всіляко підтримувати українські реформи у сфері подолання корупції, зміцнення верховенства права та розвитку економічного середовища.

Також глава Держдепартаменту зазначив, що США незмінно підтримують суверенітет і територіальну цілісність України.

Кадровий дипломат Вадим Пристайко з 2014 по 2017 роки займав посади заступника міністра закордонних справ – керівника апарату, першого заступника міністра закордонних справ. З 2017 року по 2019 рік очолював місію України при НАТО.

29 серпня Рада підтримала призначення Вадима Пристайка міністром закордонних справ замість незмінного голови української дипломатії Павла Клімкіна, який очолював МЗС попередні п'ять років.

Детальніше про призначення Пристайка і відношення Зеленського до дипломатів читайте у матеріалі Володимира Кравченка "Зайва ланка?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі