Понад 60% українців позитивно оцінюють курс України — опитування

Поділитися
Понад 60% українців позитивно оцінюють курс України — опитування Респонденти у 22 областях підтримують дії нинішньої влади © Joinfo
Все більше українців схвалюють курс, яким рухається Україна.

Українці в основному оптимістично оцінюють курс, яким рухається країна, такі результати показало опитування Міжнародного республіканського інституту США (IRI).

Частка респондентів, опитаних у 24 найбільших містах країни, що схвалюють напрямок, в якому йдуть справи в Україні, значно зросла з часу попереднього відповідного опитування, який Інститут проводив у 2018 році.

Луцьк, Дніпро і Кропивницький найбільш схвально оцінюють курс країни - там рівень схвальної оцінки склав 61%. Найменш оптимістично оцінили напрямок руху справ країни у Києві та Сєвєродонецьку, де показник схвалення склав 38% і 30% відповідно.

"Українці позитивно оцінюють майбутнє своєї країни і продовжують сподіватися на продовження євроінтеграції", - коментує директор IRI з питань Євразії Стівен Нікс результати дослідження.

У 22 з 24 міст, де проводилося опитування, частка тих, хто вважає, що їх влада діє в правильному напрямку, зросла. Респонденти також виявили більший оптимізм щодо розвитку економіки України. Зокрема, близько 35% українців із західних областей (Луцьк, Івано-Франківськ, Ужгород) відмітили покращення економічного стану в Україні. В Одесі, Харкові і Києві - помітили поліпшення 18% громадян. У той же час в Запоріжжі (29%), Одесі (22%) і Полтаві ( 23%) відзначають погіршення економічного становища.

Респонденти у 21 з 24 міст продовжують виявляти потужну підтримку вступу в Європейський Союз. У 18 містах кількість тих, хто підтримує вступ України до НАТО зросла порівняно з результатами опитування 2018 року.

Зазначимо, під час участі президента Володимира Зеленського в передачі на одному з українських телеканалів, 96% аудиторії в студії висловили довіру політиці президента щодо Донбасу. 87% повідомили, що не бачать у діях президента ознак капітуляції.

Також 58,5%, вважають, що заради встановлення миру на Донбасі варто шукати і погоджуватися на компроміси, але не на всі. Про інші дані соцопитування жителів ОРДЛО та їх бачення ситуації читайте у статті Інни Ведернікової, Володимира Кравченка, Юлії Мостової і Тетяни Силіної "Тест на сумісність" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі