Порошенко підписав євроінтеграційний план

Поділитися
Порошенко підписав євроінтеграційний план Указ набирає чинності з дня його опублікування © Сайт президента України
Президент доручив Кабміну щоквартально звітувати про виконану роботу.

Президент України Петро Порошенко в суботу, 20 квітня, підписав указ "Питання європейської та євроатлантичної інтеграції", в якому затвердив План заходів щодо реалізації стратегічного курсу держави, повідомила прес-служба глави держави.

"Глава держави затвердив План заходів щодо реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і в Організації Північноатлантичного договору з метою забезпечення незворотності європейського і євроатлантичного курсу України, згідно з частиною третьою ст.102 Конституції України", - йдеться в повідомленні на сайті президента України.

Згідно з указом, Кабінету міністрів України пропонується забезпечити виконання разом з відповідними державними органами План заходів щодо реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і в Організації Північноатлантичного договору, затвердженого цим Указом, та щоквартально інформувати Президента України про хід виконання, а також звітувати про виконання зазначеного Плану заходів у встановлені терміни.

Секретарю Ради національної безпеки і оборони України доручено забезпечити розгляд на засіданні РНБО України в травні 2019 питання про проведення окремих оглядів, включених в комплексний огляд сектору безпеки і подати за підсумками консультацій з представниками НАТО та держав-членів НАТО у другому півріччі 2019 на розгляд президенту України проекти законів про охорону секретної інформації та про розвідку.

Нагадаємо, 19 лютого 2019 Петро Порошенко підписав закон, що закріплює в Конституції України курс країни в Європейський Союз і НАТО. 21 лютого набули чинності зміни до Конституції щодо стратегічного курсу України на набуття повноправного членства в НАТО та ЄС. Ст. 102 Основного Закону визначає президента України гарантом реалізації стратегічного курсу країни на набуття повноправного членства в ЄС і НАТО.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі