Порошенко пов'язав допит в ДБР із обшуками в київській квартирі Гонтаревої

Поділитися
Порошенко пов'язав допит в ДБР із обшуками в київській квартирі Гонтаревої За словами Прошенка, його запитували про моряків © president.gov.ua
Колишній президент розповів, про що його запитували слідчі Державного бюро розслідувань.

Державне бюро розслідувань допитало п'ятого президента України Петра Порошенка. Колишній очільник держави заявив про те, що пов'язує допит із обшуками в ексголови Нацбанку Валерії Гонтаревої та розповів про сам допит в ДБР.

"Я пов'язую подію сьогоднішню з обшуками в колишньої голови Нацбанку Валерії Гонтаревої, спалення машини її дітей, тиску на її родину", - заявив Порошенко після допиту.

Він зазначив, що слідчі також запитували про обставини проведення наради в Адміністрації президента, під час якої обговорювалися ризики, створені рішенням Окружного адмінсуду Києва про скасування націоналізації "Приватбанку". Експрезидент зазначив, що "націоналізація була елементом захисту від грабіжницьких дій".

Окрім того, Порошенка запитували про "моряків, про справу щодо Керченської протоки".

Після допиту експрезидент висловив незадоволення тим, що суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальну справу щодо нібито неправомірних дій як його, так і колишнього голови Міністерства закордонних справ Павла Клімкіна під час підписання Мінських угод.

Як повідомлялося, ДБР розслідує 13 кримінальних проваджень, у яких фігурує Петро Порошенко. Адвокат Порошенка раніше зазначав, що його клієнт проходить як свідок у двох справах, в інших – у нього немає процесуального статусу.

Ініціатором кримінальних проваджень відносно Порошенка є Андрій Портнов – колишній заступник глави адміністрації експрезидента Віктора Януковича, засудженого за державну зраду.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі