Повна відсутність правосуддя – у МЗС України висловили протест проти рішення Верховного суду РФ у справі Гриба

Поділитися
Повна відсутність правосуддя – у МЗС України висловили протест проти рішення Верховного суду РФ у справі Гриба Викраденого російськими спецслужбами українця Павла Гриба засудили до шести років колонії © Настоящее Время
Верховний суд Росії відхилив всі аргументи захисту і підтвердив законність вироку, винесеного за сфабрикованим звинуваченням.

Міністерство закордонних справ України висловлює протест проти рішення Верховного суду Росії, який підтвердив незаконний вирок, винесений 21-річному українцю Павлу Грибу, якого російські спецслужби викрали на території Білорусі.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест Російської Федерації у зв'язку з неправомірним рішенням військової колегії Верховного суду РФ у справі громадянина України Павла Гриба", - йдеться в заяві українського зовнішньополітичного відомства, поширеній у вівторок, 23 липня.

У МЗС у черговий раз закликали світове співтовариство засудити дії РФ щодо Павла Гриба і вимагати безумовного звільнення всіх українських в'язнів Кремля.

Укладачі заяви констатували, що Верховний суд РФ цинічно відхилив всі аргументи захисту і "безсоромно" відправив важко хворого молодого українця до колонії відбувтиє шестирічний термін за вигадані ФСБ "злочини".

"Це рішення російського суду, як і всі рішення щодо іншиї безпідставно засуджених у РФ громадян України, в очах всього світу є ще одним свідченням повної відсутності в Росії будь-якого правосуддя і справедливості", - підсумували в МЗС України.

22 березня Північно-Кавказький окружний військовий суд визнав українського політв'язня Павла Гриба "винним у закликах до тероризму і схиляння до теракту". Українця засудили до шести років позбавлення волі в колонії загального режиму. 23 липня Верховний суд РФ відхилив апеляцію захисту Павла Гриба і підтвердив винесений йому вирок.

Читайте також: Гриб харчується та вживає ліки – консул

Нагадаємо, 24 серпня 2017 року на території Білорусі зник 19-річний громадянин України Павло Гриб. Він виїхав до Гомеля для зустрічі з росіянкою, з якою познайомився в соцмережах. Співробітники ФСБ РФ вивезли Гриба на територію Росії, де відправили до СІЗО Краснодара за звинуваченням у нібито організації теракту в школі в Сочі.

Викрадений українець є особою з інвалідністю і змушений постійно вживати лікарські препарати. Під час тримання під вартою стан здоров'я Павла Гриба суттєво погіршився. Доктор медичних наук Василь Притула діагностував у Кремля портальну гіпертензію, спленомегалію і гіперспленізм (патологічне збільшення розмірів селезінки), появу цирозу печінки та зниження згортальної функції крові. Доктор також вказав на небезпеку загострення виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки.

Європейський суд з прав людини зобов'язав РФ до 2 січня надати документи про стан здоров'я політв'язня, але Росія проігнорувала припис ЄСПЛ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі