Поїздки Медведчука до Москви могли зашкодити переговорам щодо обміну — Полозов

Поділитися
Поїздки Медведчука до Москви могли зашкодити переговорам щодо обміну — Полозов Полозов зазначив, що переговори щодо звільнення українців кілька разів зривалися
За словами Миколи Полозова, Віктор Медведчук не входив до кола осіб, які вели переговори з РФ щодо обміну утримуваними особами.

Поїздки проросійського народного депутата від фракції "Опозиційна платформа – за життя" Віктора Медведчука могли зашкодити перемовинам щодо звільнення українських бранців Кремля, повідомив адвокат українських моряків Микола Полозов в інтерв'ю "Громадському".

"Я точно знаю, що Медведчук не входив у число перемовників, а його активність, на мій погляд, могла нашкодити тим процесам, які відбувалися", - зазначив Полозов.

Адвокат додав, що перемовини щодо звільнення українців кілька разів зривалися, але він не знає, чи є в цьому "заслуга" Медведчука. На думку Миколи Полозова, така активність депутата пов'язана з "певною апаратною боротьбою" між Віктором Медведчуком та помічником президент Росії Владиславом Сурковим.

"Це стосується і питань Донбасу, і Нормандського формату. Тому ці політичні діячі так чи інакше намагалися брати участь у долі військовополонених і політв'язнів", - зазначив адвокат.

30 серпня Віктор Медведчук разом зі ще одним депутатом від ОПЗЖ Вадимом Рабіновичем відвідали в московському СІЗО "Лефортово" вже звільнених українських політв'язнів Станіслава Клиха та Миколу Карпюка. При цьому перед приїздом депутатів до українців Володимира Балуха та Олександра Кольченка, яких на той момент також утримували в "Лефортово", не пустили адвокатів. Інші українські політв'язні, яких перед обміном привезли до московського СІЗО, також говорили про те, що до них не пускали захисників.

7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і Росією у форматі "35 на 35". РФ повернула до України 24 полонених моряків і 11 політв'язнів: Романа Сущенка, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олексія Сизоновича, Павла Гриба, Едема Бекірова, Євгена Панова й Артура Панова.

Серед тих, кого Україна передала РФ, є як росіяни, так і громадяни України, засуджені за державну зраду, участь у терористичних організаціях і інші злочини. 11 з них були помилувані президентом, 19 – звільнені з-під варти напередодні обміну, двоє вже перебували на волі, один був переданий росіянам раніше. До Москви полетіли, зокрема, головред пропагандистського видання "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський і колишній командир роти ППО угруповання "ДНР" Володимир Цемах – ключовий фігурант справи MH17.

Докладніше читайте в спецтемі DT.UA "Повернення бранців Кремля додому", а також у матеріалі Володимира Кравченка "За будь-яку ціну?".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі