Пожежа на військовому складі на Вінниччині: у прокуратурі назвали суму збитків та причину

Фото
Поділитися
Було знищене багато майна, яке зберігалось у будівлі.

Пожежа на території військової частини 59-ї окремої мотопіхотної бригади у місті Гайсин Вінницької області знищила майно на 10,5 мільйонів гривень. Як повідомляють у пресслужбі військової прокуратури Центрального регіону України, було розпочато кримінальне провадження.

Вказується, що розслідування справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 425 КК (Недбале ставлення до військової служби) доручили Державному бюро розслідувань.

Пожежа виникла у металевому ангарі речового складу площею 200 кв.м. Було знищене майно, яке зберігалось у будівлі: близько 1100 кевларових шоломів, 800 бронежилетів, 1500 спальних мішків, 100 польових наметів, понад 1000 одиниць польової форми, 1400 костюмів захисту від води та інше. Даних про постраждалих унаслідок інциденту немає.

Пожежу ліквідували чотири пожежних автомобілі та 20 чоловік особового складу Держслужби з надзвичайних ситуацій, а також пожежний автомобіль і особовий склад військових частин Гайсинського гарнізону.

За даними прокуратури, попередньою причиною загоряння є коротке замикання електропроводки. Наразі тривають першочергові слідчі дії, оглядають місце події і допитують свідків.

За часів незалежності в Україні зафіксовано 13 великих пожеж на військових складах, а з початку російської агресії у 2014 році - шість. У результаті НС Україна втратила близько п'яти млрд доларів, істотно скоротився запас дефіцитних артилерійських снарядів, виробництво яких було налагоджено лише недавно.

Зокрема, у жовтні минулого року надійшла інформація про пожежі і вибухи на території 6 арсеналу МОУ поблизу смт Дружба (Ічнянський район, Чернігівська область). Територія арсеналу - 682,6 га, з них технічна – 402 га. На ньому зберігалося кілька десятків тонн боєприпасів, вогонь охопив п'ять складів – 10% від техтериторії арсеналу. Через цю подію евакуювали населення із 38 населених пунктів.

Детальніше про вибухи арсеналів боєприпасів і наслідки для ЗСУ читайте в статті Юрія Бутусова "Катастрофа в Ічні: дурні не вчаться навіть на п'яти помилках" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі