Пожежа у готелі "Токіо Стар": прокуратура повідомила про підозру старшому адміністратору

Поділитися
Пожежа у готелі "Токіо Стар": прокуратура повідомила про підозру старшому адміністратору У серпні в готелі сталася масштабна пожежа © ДБР
Підозрювана працювала на цій посаді з 2009 року.

В Одесі прокурори спільно зі слідчими Нацполіції повідомили про підозру старшому адміністратору готелю "Токіо Стар", де минулого місяця під час пожежі загинуло дев'ять осіб. Пресслужба прокуратури Одещини зазначає, що повідомлено про підозру у порушенні правил пожежної безпеки, що спричинило загибель людей (ч. 2 ст. 270 КК).

Вказується, що з 2009 року особа працювала старшим адміністратором, як фактичний керівник готелю підпорядковувалась власникам приміщення, отримувала від них вказівки, звітувала про роботу та передавала кошти. До обов'язків громадянки також входило вирішення питань, пов'язаних із пожежною безпекою.

У прокуратурі зауважують, що у готелі грубо порушувалися вимоги пожежної безпеки. Під час виїзду на початку липня на місце фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій склали акт про неможливість перевірки, тому що за інформацією адміністрації готелю підприємство припинило господарську діяльність за вказаною адресою.

Цього ж місяця в приміщенні пральні, що фактично обслуговувала три готелі, почали спрацьовувати автомати захисту електрообладнання та плавитись розетки. У серпні в готелі сталася масштабна пожежа.

Нагадаємо, пожежа в готелі "Токіо Стар" в Одесі сталася у ніч на 17 серпня. Внаслідок події загинули дев'ять постояльців готелю. Після трагедії Київський райсуд Одеси заарештував власника готелю Вадима Чорного на 60 діб без права внесення застави.

Прокуратура Одеської області також повідомила про підозру співвласнику готелю за статтею про порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі