"Правий сектор" заперечив зв'язок із підозрюваними у замаху на Соболєва

Поділитися
"Правий сектор" заперечив зв'язок із підозрюваними у замаху на Соболєва Гегерт зазначив,що перевірить, чи були причетні до злочину бійці "його батальйону" © Информатор Киев
Комбат "Червень" не є учасником "Правого сектору".

Підозрювані у замаху на депутата Київської облради В'ячеслава Соболєва та вбивстві його 3-річної дитини, які були затримані правоохоронцями, не мають стосунку до національно-визвольного руху "Правий сектор", повідомляє пресслужба організації.

Рух також заперечив причетність до їхньої організації заступника командира Української добровольчої армії, командира 8-го окремого батальйону "Аратта" Андрія Гергерта із позивним "Червень".

"За повідомленнями деяких медіа підозрювані у цьому злочині нібито мають відношення до "Правого сектору", бо підпорядковувались заступнику командуючого УДА так званому комбату "Червню"(Андрію Гергерту). НВР ПС вкотре наголошує на тому, що Андрій Гергерт та його бійці не мають жодного відношення до "Правого сектора", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, під час публікації інформації про замах на Соболєва Андрій Гергерт зазначив, що перевірить, чи були причетні до злочину бійці "його батальйону".

"Зараз нам будуть говорити, що проблема в тих двох хлопцях, двох-трьох нещасних, які ймовірно були бійцями батальйону. Я уточнюю цю інформацію і хочу зрозуміти, чи це справді бійці 8-го батальйону Української добровольчої армії. Як буду мати більше даних, буду про це говорити і відповідати на ці запитання", - наголосив він.

Раніше повідомлялося, що підозрювані у замаху на депутата Київської облради В'ячеслава Соболєва та вбивстві його дитини в центрі Києва нібито служили у батальйоні Гергерта.

Як повідомлялося, близько 17:00 1 грудня невідомі обстріляли позашляховик Range Rover на перехресті вулиць Льва Толстого і Тарасівської в Києві. Смертельне поранення отримав трирічний син депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва.

Уродженець Єнакієвого Донецької області В'ячеслав Соболєв в 2015 році був обраний до Київської обласної ради від партії "Блок Петра Порошенка". У 1997 році він заснував мережу супермаркетів "Обжора" і через десять років продав бізнес. У 2005-2006 роках Соболєв був заступником мера Донецька. З 2010 по 2011 рік він очолював ДП "Нафтогазмережі" - дочірнє підприємство НАК "Нафтогаз України", й обіймав посаду заступника голови правління "Нафтогазу".

Детальніше про подію читайте в матеріалі DT.UA "Вбивство трирічного сина Соболєва: що відомо про замах на депутата".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі