Правоохоронці шукали Саакашвілі в таборі під Радою, відбулися сутички

Поділитися
Правоохоронці шукали Саакашвілі в таборі під Радою, відбулися сутички Саакашвілі шукали в таборі під Радою, не знайшли
У таборі прихильників політика повідомили про постраждалих, правоохоронці застосовували сльозогінний газ.

Вранці у середу, 6 грудня, правоохоронці оточили табір прихильників екс-голови Одеської ОДА, лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі, повідомив колишній заступник генерального прокурора України, поплічник Саакашвілі Давид Сакварелідзе.

"На табір знову штурм!!! Намагаються затримати МС (Міхеїла Саакашвілі – ред.)!", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Близько 6:00 ранку до табору протестувальників біля Верховної Ради під'їхало кілька автобусів із правоохоронцями. Кілька десятків людей колоною зайшли на територію табору і намагалися знайти Саакашвілі.

З наметів почали виходити протестувальники, які прокинулися, між ними та правоохоронцями почалися сутички, правоохоронці застосували сльозогінний газ.

Після нетривалого перебування в наметовому місті під Радою, правоохоронці поїхали. У таборі протестувальників заявили про постраждалих унаслідок зіткнень з ними.

Учасники акції під Верховною Радою продовжують барикадуватись та закликають киян прийти і підтримати акцію.

Раніше повідомлялося про те, що у вівторок, 5 грудня, до екс-голову Одеської ОДА, лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі затримали на даху будинку на вулиці Костьольній у Києві. Йому вручили підозру про сприяння поваленню державного ладу.

Прихильники Саакашвілі заблокували автомобіль з ним на вулиці Трьохсвятительській. Пізніше вони зламали двері в мікроавтобусі та звільнили політика. Після цього Генпрокуратура оголосила Саакашвілі в розшук.

Як заявив генеральний прокурор Юрій Луценко під час прес-конференції, Міхеїл Саакашвілі вступив у змову з олігархом-втікачем Сергієм Курченком і за його гроші організовував низку акцій в Україні, метою яких було дестабілізувати ситуацію в країні. Зокрема, мова йде про не менш ніж 500 тисяч доларів США.

Сергій Курченко, якого також називали "фінансистом сім'ї" Віктора Януковича, втік з країни після Революції Гідності.

Проте його бізнес все ще функціонує на території України. Зокрема, з ним пов'язують медіа-групи UMH і компанію "Перспектива трейдгрупп". Остання займається імпортом російської нафти в Україні. У березні суд у Харкові у вироку вказав його в якості члена "злочинного угруповання" екс-президента Віктора Януковича.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі