Правоохоронці завершили розслідування справи водія Hummer, який збив 10-річну дівчинку

Поділитися
Правоохоронці завершили розслідування справи водія Hummer, який збив 10-річну дівчинку Під час скоєння ДТП Островський не був у стані сп'яніння © Новое время
Експертиза підтвердила той факт, що Кирило Островський виїхав на пішохідний перехід на червоний сигнал світлофора.

Співробітники Національної поліції Києва завершили розслідування справи Кирила Островського, який на автомобілі Hummer на смерть збив 10-річну дівчинку. Слідчі оголосили Островському кінцеву підозру та направили матеріали кримінального провадження до прокуратури для затвердження обвинувального акту. Про це повідомив відділ комунікації Нацполіції Києва.

"Поліція Києва завершила розслідування автопригоди, у якій водій Hummer смертельно травмував дівчинку Подія сталася у Печерському районі. Слідчі оголосили водію позашляховика кінцеву підозру та направляють матеріали кримінального провадження до прокуратури для затвердження обвинувального акту", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що правоохоронці провели необхідні слідчі дії у рамках зазначеного кримінального провадження і отримали останні результати експертиз.

"Нещодавно прийшли останні результати експертних досліджень: висновок комплексної судової відеотехнічної, фототехнічної та автотехнічної експертиз і судово-медичної (токсилогічної) експертизи. Проведеними слідчими діями правоохоронці встановили механізм автопригоди, який підтверджує, що Hummer Н2 виїхав на пішохідний перехід на червоний сигнал світлофора", - додали в Нацполіції.

Разом з тим, за даними правоохоронців, в Островського не виявили алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння. На момент аварії він також не перебував під впливом лікарських препаратів, які знижують увагу та швидкість реакції.

"Слідчі оголосили водію автомобіля Hummer Н2 кінцеву підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та ч. 1 ст. 135 (Залишення в небезпеці)", - зазначили у відділі комунікації.

Кирилу Островському загрожує до восьми років ув'язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, що Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці водієві позашляховика Hummer Кирилу Острговському, який ввечері, 24 липня, на смерть збив десятирічну дівчинку на регульованому пішохідному переході. Після чого, не зупиняючись, він спробував втекти, а також зняв номерні знаки з автомобіля.

Від отриманих травм дитина померла на місці події. За гарячими слідами поліція затримала водія. Ним виявився колишній боксер, власник фірми Fit & Sweet Кирило Островський, 1995 року народження.

На засіданні суду Островський частково визнав власну провину, і заявив, що того вечора двоє дітей раптово вибігли на дорогу: перша дитина встигла проскочити, а другу він збив, при цьому їхав із "помірною" швидкістю.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі