Представники "Червоного хреста" отримають доступ до українських полонених — Єрмак

Поділитися
Представники "Червоного хреста" отримають доступ до українських полонених — Єрмак
Рішення прийняли на на зустрічі Тристоронньої контактної групи.

Представники "Міжнародного комітету Червоного Хреста" (МКЧХ) отримають доступ до українських полонених, яких незаконно утримують на території окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО). Про це заявив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, передає пресслужба ОПУ.

Така домовленість була досягнута на зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінськ. Один з пунктів протоколу останнього засідання ТКГ стосується звільнення українських громадян, утримуваних на непідконтрольних територіях.

"Ми домовилися в ТКГ про те, що до місць, де перебувають наші люди на непідконтрольних територіях, буде допущений Червоний Хрест", – сказав Єрмак.

Андрій Єрмак також завив, що українська влада прийняла рішення повернути громадян з території ОРДЛО. Про це він заявив під час брифінгу на засіданні Ради нацбезпеки і оборони.

Результатом переговорів Тристоронньої контактної групи в Мінську з участю керівника Офісу президента Андрія Єрмака і заступник голови Адміністрації президента РФ Дмитра Козака стала домовленість про створення Консультативної ради.

В ОП повідомили, що учасники переговорів домовилися підписати рішення ТКГ про створення Консультативної ради після консультацій з представниками ОБСЄ, Франції та Німеччини щодо виконання домовленостей саміту нормандської четвірки. До складу ради планують включити членів політичної підгрупи ТКГ.

Чим саме буде займатися рада і які завдання перед ним будуть стояти, на Банковій не уточнили.

Крім того, за результатами зустрічі сторони досягли домовленостей стосовно одночасного відкриття контрольних пунктів в'їзда-виїзду в Золотому та Щасті Луганської області.

Також на Банковій повідомили про домовленості про розведення сил і засобів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі