Прем'єр-міністр розповів про безпеку щеплень

Поділитися
Прем'єр-міністр розповів про безпеку щеплень У Кабміні планують розгорнути кампанію з вакцинації населення © facenews.ua
Кожна друга доросла людина в Україні не вакцинована, і 65% дітей до року.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук та віце-прем'єр з питань євроінтеграції Дмитро Кулеба зробили щеплення від дифтерії, показавши на власному прикладі, що це безпечна процедура.

Зокрема, прем'єр-міністр вакцинувався і доручив керівникам областей розповідати населенню про ризики епідемій. За його словами, 65% дітей до року не вакциновані, кожен другий дорослий пропустив планове щеплення.

"Нормальний рівень захищеності суспільства - це коли більше 95% людей вакциновані. Це означає, що будь-яка епідемія не може швидко поширюватися. Зараз у нас показники невтішні - в окремих областях менше 50%. Це означає, що людей ввели в оману, вони ведуться на фейки в інтернеті... Нам треба пояснити людям, що це безпечно і необхідно, що вони цим захищають не тільки себе, але і людей навколо. Щеплення повинні запобігати поширенню інфекційних хвороб в суспільстві, а не гасити їх... Коли 9 з 10 зробили щеплення, ймовірність захворіти значно менше", - написав він.

У свою чергу віце-прем'єр порівняв вакцинацію з НАТО.

"У чому схожість між НАТО і вакцинацією? І те, і інше – про колективну безпеку. Пропоную вам не чекати з моря політичної волі, а просто сьогодні піти і зробити щеплення проти дифтерії, як ми з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком", – написав Кулеба.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні за станом на 28 жовтня зареєстрували 20 випадків дифтерії, з яких 18 - протягом останнього місяця.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі