"Прикрив побратима": у Нацгвардії назвали ім'я загиблого в Донбасі військового

Поділитися
"Прикрив побратима": у Нацгвардії назвали ім'я загиблого в Донбасі військового На сході України загинув 21-річний нацгвардієць © Нацгвардія України/Flickr
Сержант Сергій Михальчук загинув від вибуху ворожої міни.

Напередодні у зоні проведення операції Об'єднаних сил в Донбасі загинув 21-річний сержант Національної гвардії України Сергій Михальчук. Під час ворожого обстрілу із заборонених Мінськими домовленостями 82-мм мінометів він прикрив собою побратима.

"Учора в результаті артилерійського обстрілу наших позицій російська міна забрала життя нашого воїна. Під час вибуху 21-річний нацгвардієць, сержант Сергій Михальчук прийняв на себе основну кількість уламків, прикривши своїм тілом побратима", - повідомляє пресслужба Бригади швидкого реагування НГУ.

У бригаді загиблого нацгвардійця згадують як гідного військовослужбовця, який попри юний вік вправно бився з бойовиками російсько-окупаційних військ і загинув у бою, як справжній воїн.

"Він продемонстрував найвищий прояв бойового братерства, віддавши своє життя за побратима. Наша Бригада завжди пам'ятатиме його героїчний вчинок, а терористи отримають жорстку відплату за пролиту кров нашого воїна", - йдеться у повідомленні.

За проявлений героїзм Сергія Михальчука буде представлено до високої державної нагороди. Бригада висловлює свої найщиріші співчуття батькам, друзям та близьким військового.

Як повідомлялося, на зустрічі нормандської четвірки (Україна, Росія, Німеччина, Франція) у Парижі 9 грудня було погоджено повне припинення вогню до 31 грудня 2019 року.

Від початку російсько-української війни в Донбасі припинення вогню оборювалося на різних майданчиках вже 20 разів, однак жодного разу з вини окупантів не вдалося досягнути сталого "режиму тиші".

Через регулярні обстріли на сході України гинуть українські військові та мирні мешканці, гальмується відновлення цивільної інфраструктури, через що страждають українці в окупації і "сірій зоні".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі