Пристайко розповів деталі підготовки кандидатів на обмін

Поділитися
Пристайко розповів деталі підготовки кандидатів на обмін Пристайко розповів про підготовку до великого обміну утримуваними особами © president.gov.ua
Глава МЗС заявив, що зараз вивчаються справи кандидатів на обмін.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що зараз проходить період підбору кандидатів на обмін. Про це він повідомив в інтерв'ю ТСН.ua.

За його словами, зараз вивчаються справи кандидатів на обмін, а також можливість їх звільнення.

"Це не період очікування - це період підбору підходящих кандидатів на обмін, вивчення їхніх справ і разом з тим можливість звільнення. Обмін - це фраза, яка використовується скоріше в медіа, ми використовуємо іншу фразу - одночасне звільнення. Це більше схоже на те, над чим дійсно працюють обидві сторони", - заявив міністр.

При цьому він зазначив, що обмін не прив'язується до дати проведення зустрічі в нормандському форматі.

"Мені б хотілося, щоб він стався максимально швидко. Ми взагалі не прив'язуємося до нормандського саміту. Якщо саміт лідерів і посприяє обміну, ми не маємо нічого проти. Для нас будь-яка затримка зі звільненням людей, це, м'яко кажучи, трагедія. Ми не прив'язуємося до цього жодним чином", - зазначив він.

Спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдик анонсував великий обмін утримуваними особами.

Раніше в окупаційній адміністрації ОРДО заявили про готовність до обміну утримуваними особами з Києвом за формулою "52 на 85". За даними правозахисників, в Росії перебуває 305 політв'язнів.

Нагадаємо, 7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і Росією у форматі "35 на 35". РФ повернула в Україну 24 полонених моряків і 11 політв'язнів: Романа Сущенка, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколи Карпюка, Олексія Сизоновича, Павла Гриба, Едема Бекірова, Євгенія Панова і Артура Панова.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі