Прийомний батько 33 сиріт з шістьма синами підкорив Монблан

Фото
Поділитися
Разом з маріупольською родиною йшли п'ятеро супроводжуючих і знімальна група

Пастор, капелан, засновник реабілітаційного центру для безпритульних дітей "Республіка Пілігрим" (Маріуполь) Геннадій Мохненко піднявся зі своїми дітьми на Монблан.

Прийомний батько 33 сиріт і батько трьох рідних дітей Геннадій Мохненко разом зі своїми дітьми підкорив Монблан. Незважаючи на непрості погодні умови - "божевільний вітер, пекельний холод, божевільні прірви по обидві сторони від крижаної стежки шириною 50 сантиметрів", пастор і шестеро його синів піднялися на найвищу гору Західної Європи, тим самим завершивши кругосвітню подорож в рамках благодійного туру "Світ без сиріт!". Про це Геннадій Мохненко, який нещодавно став героєм фільму "Маріуполь. Український форпост", розповів на своїй сторінці в Facebook, передають ФАКТИ.

"Ми живі (але якщо чесно, майже живі)... Шалена втома... Тільки що спустилися з підкореної вершини Європи - Монблан 4 810 м. Подробиці пізніше, їх багато і вони унікальні. Прийду в себе - викладу замітки...

Прапор проекту "Україна - Світ без сиріт!", який проїхав з нами у велотурі навколо земної кулі, піднято вже на шосту вершину світового класу..." - написав Геннадій Мохненко і опублікував кілька десятків фотографій тріумфу альпіністів з Маріуполя.

Довжина підйому склала - 4 810 м, з них 1 км прямовисної вертикальної стіни. Разом з маріупольською родиною йшли п'ятеро супроводжуючих та знімальна група.

Експедиція вирушила з Маріуполя 25 липня, і для хлопчиків, яких їх прийомний батько взяв з собою, подорож по Європі була першою. По дорозі вони зупинялися у одновірців, і експедиція мало не зірвалася:

"Знаєте, що погубило військо Македонського? Комфорт! Наша експедиція була під загрозою зриву... Гостинність наших друзів по дорозі до Альп зашкалювала. Європейський затишок негативно впливав на дух команди. Тому терміново повів усіх до гори! У холодні річки, крижані зливи, на камені та скелі, у вітри і палюче сонце", - з іронією зазначив у подорожніх нотатках пастор.

Для Геннадія Мохненка і його прийомних дітей це вже шоста гірська вершина.

"З закликом до усиновлення дітей ми реалізували безліч радикальних проектів. За спиною підкорені вершини Ельбрусу - 5 642 м, Пік Фрешфельда - 4 000 м, Арарат - 5 137м. Заради дітей-сиріт, щоб їх забирали в сім'ї, ми здійснили навколосвітню подорож на велосипедах, проїхавши 27 000 км.

Експедиція "Світ без сиріт - Монблан 2019!" - черговий заклик не боятися і забирати сиріт з дитячих будинків! Подяка всім, хто з нами в цій мрії..." - написав Геннадій Мохненко на своїй сторінці.

Читайте також: Нурмагомедов переміг МакГрегора і захистив титул чемпіона UFC

Детальніше про проблеми усиновлення читайте інтерв'ю експерта із захисту прав дитини Людмили Волинець тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі