Призначення міністра освіти: Науковий Комітет звернувся до влади з проханням не ухвалювати рішення "похапцем і кулуарно"

Поділитися
Призначення міністра освіти: Науковий Комітет звернувся до влади з проханням не ухвалювати рішення "похапцем і кулуарно" © 112.ua
Зазначається, що кандидати на посаду міністра мають розкривати своє бачення і погляди на реформу науки і освіти публічно, а не лише на закритих зустрічах.

Після того, як у ЗМІ з'явилась інформація про можливе призначення голови Міністерства освіти й науки України вже на цьому тижні, Науковий Комітет Національної ради з питань розвитку науки і технологій опублікував офіційне повідомлення, в якому звернувся до президента, прем'єр-міністра та депутатів з проханням не приймати рішення такої ваги "похапцем і кулуарно".

"Після трьох місяців неспішних пошуків кандидатури нового міністра освіти і науки, сьогодні у ЗМІ з'явилось повідомлення про можливе призначення міністра вже на цьому тижні. Вважаємо, що хоча МОН дійсно потребує якомога швидшого призначення повноправного очільника, політичні рішення такої ваги не повинні прийматися похапцем і кулуарно", - йдеться у Facebook-повідомленні.

За словами представників Наукового Комітету, кандидати на посаду міністра мають розкривати своє бачення і погляди на реформу науки і освіти публічно, а не лише на закритих зустрічах.

Читайте також: Шмигаль вніс у Раду подання на нових міністрів

Нагадаємо, колишня міністерка освіти Ганна Новосад і членкиня профільного комітету Ради Інна Совсун, яка обіймала посаду заступника голови МОН у Кабміні Арсенія Яценюка, жорстко розкритикували кандидатуру Сергія Шкарлета, який напередодні приходив на співбесіду в комітет з питань освіти, науки та інновацій.

Відповіді Шкарлета на запитання депутатів змусили Совсун засумніватися в компетентності кандидата на посаду міністра освіти і науки.

З оцінкою Совсун солідаризувалася Ганна Новосад. Обидві вони висловили впевненість, що призначення Шкарлета лобіюють ректори вузів, які не зацікавлені в підвищенні якості вищої освіти. І намагаються поставити на чолі МОН "зручного міністра".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі