Проблеми України типові для всіх колишніх радянських республік — економіст

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Проблеми України типові для всіх колишніх радянських республік — економіст © health.unian.net
Але коли рівень несправедливості на піку, українці виходять на вулицю і чинять спротив.

Проблеми України типові для всіх колишніх радянських республік, які здобули незалежність лише після того, як колапсував Радянський Союз. Але Україна не виглядає приреченою, як Білорусь або Росія, наприклад. Українці мають шанс. І він не пов'язаний із елітами, тодішніми чи прийдешніми. Він пов'язаний із народом. Українці інші, особливо молоді покоління.

Про це в інтерв'ю для DT.UA заявив американський економіст Дарон Аджемоглу. На його думку, українці не будуть тихо сидіти по будинках і миритися із олігархією, корупцією чи несправедливістю. Коли рівень несправедливості на піку, українці виходять на вулицю і чинять спротив.

"І перше, що я порадив би вашим новим елітам, - пам'ятати про це. Та якщо революцію, майдан можна зібрати за кілька днів, якщо позбутися старих еліт можна за кілька місяців, то нові інституції побудувати у такі короткі строки неможливо. І друга порада вашим новим елітам - шукайте тих, хто знає, як. Будьте готовими до того, що працювати треба буде багато і важко, - зазначив економіст. - І я дуже сподіваюся, що українці усвідомлюють, що не лише еліти мають тяжко працювати над створенням нових працюючих інституцій. Це завдання для всього суспільства. І моя третя порада для ваших нових еліт - поширюйте свої переконання, залучайте суспільство до перетворень".

Детальніше про український вибір читайте в матеріалі Юлії Самаєвої "Дарон Аджемоглу: "Нищити завжди легше, ніж будувати"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі