Прокуратура АР Крим допускає відкриття справ через запус поїздів Керченським мостом — Поночовний

Поділитися
Прокуратура АР Крим допускає відкриття справ через запус поїздів Керченським мостом — Поночовний Потяги Керченським мостом запустили 23 грудня © Федеральное дорожное агентство
За словами голови прокуратури, одну справу через будівництво мосту вже відкрили.

Прокуратура АР Крим (Київ) може відкрити кримінальні справи через запуск поїздів з Росії в анексований Крим Керченським мостом, заявив керівник відомства Ігор Поночовний в ефірі радіо "Крим.Реалії". Він назвав кілька причин, черз які прокуратура відкриє справи.

"Ми моніторимо ситуацію і, відповідно, коли перший поїзд приїде в Крим мостом, однозначно буде реакція і реакція кримінальною справою. Тому що ми знаємо, є порядок в'їзду-виїзду на окуповану територію, і він можливий тільки через пункти пропуску, які розташовані між Херсонською областю та окупованим півостровом. Будь-який інший приїзд громадян на територію півострова – це й адміністративний, і, якщо метою цього візиту було заподіяння шкоди, це кримінальний злочин", - заявив Поночовний.

Ще одну кримінальну справу можуть відкрити у зв'язку з незаконним перевезенням осіб через кордон. За словами Поночовного, правоохоронці дадуть оцінку компанії-перевізнику, яка доставляє людей на анексований півострів. Глава прокуратури додав, що вже відкрито кримінальну справу щодо будівництву мосту, яка стосується екологічних злочинів.

"Як вдалося встановити, будівництво завдало шкоди Азовському морю і Керченській протоці", – зазначив Поночовний.

Нагадаємо, що 23 грудня 2019 року Путін в черговий раз порушив український кордон і приїхав в окупованих Крим. Він відкрив залізничний рух по мосту через Керченську протоку, який з'єднує територію РФ з незаконно анексованим українським Кримом.

Представництво президента України в АР Крим засудило візит Путіна на територію анексованого півострова і запуск залізничного сполучення мостом через Керченську протоку.

15 травня 2018 року в анексованому Криму відбулося офіційне відкриття автомобільної частини моста через Керченську протоку, на якому також був присутній Володимир Путін. Міст протяжністю 19 кілометрів з'єднує окупований український півострів і Краснодарський край. Вартість його будівництва склала 6,9 мільярда рублів.

Детальніше про відкриття Керченського (Кримського) мосту, а також про реакцію на цю подію України та світової громадськості, читайте в матеріалі DT.UA "Приклад безрозсудно] поведінки РФ: як в Україні і світі реагували на відкриття Керченського мосту".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі