Прокуратура Криму скерувала справу проти російських топ-чиновників в Міжнародний суд

Поділитися
Прокуратура Криму скерувала справу проти російських топ-чиновників в Міжнародний суд Це вже сьома права про порушення норм міжнародного гуманітарного права на півострові © VoxUkraine
Майже 43 тисячі жителів Криму залишили територію унаслідок тиску окупантів.

Прокуратура АР Крим передала до Міжнародного кримінального суду список російських топ-чиновників, які були причетні до виселення жителів Криму з анексованого півострова. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора України.

"Особливий акцент у повідомленні зроблений на узгоджених і послідовних діях представників російської та окупаційної влади, спрямованих на реалізацію політики переслідування шляхом незаконного позбавлення волі, численних обшуків, обмежень політичних, громадянських і соціально-економічних прав громадян. Вони створюють на півострові атмосферу страху, розгубленості і невизначеності, що змушує проукраїнськи налаштоване населення і далі залишати окуповану територію", - повідомляє прес-служба Офісу.

Це вже сьоме повідомлення в Міжнародний суд про порушення норм міжнародного гуманітарного права на півострові.

Повідомляється також, що в ході підготовки документа були проаналізовані протоколи допитів потерпілих і свідків примусового переміщення. За офіційними даними на кінець 2019 року кількість переміщених з Криму на материкову частину України громадян склала майже 43 тисячі осіб.

Як повідомлялося, 30 січня ПАРЄ прийняла резолюцію, в якій прризнала Росію стороною Мінських угод і закликала повернути Україні Крим і припинити окупацію частини Донбасу.

Детальніше про розслідування справ щодо окупації Криму читайте в матеріалі Валентини Самар "Прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов: "Основне завдання на цей рік - зробити півострів непідйомним для країни-агресора"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі