Протести в США: одне з видань дозволило своїм журналістам брати участь у мітингах

Поділитися
Протести в США: одне з видань дозволило своїм журналістам брати участь у мітингах Вбивство афроамериканця спровокувало масові протести і заворушення © Wikimedia commons
Керівник також пообіцяв виплатити заставу за працівників, яких можуть затримати.

Джим Вандегай - керівник американського видання Axios, дозволив своїм працівникам брати участь у протестах, які сколихнули Америку після смерті Джорджа Флойда. Про це пише видання The New York Times, в розпорядженні якого опинилася заява Вандегая.

"Ми з гордістю підтримуємо й заохочуємо ваші права на свободу слова, преси й протесту. Якщо вас арештують чи скривдять під час використання цих прав, Axios підтримає вас і використає гроші зі свого фонду, аби сплатити за вас заставу або оплатити лікування", - написав керівник видання у відповідь на звернення працівника щодо можливості брати участь у протестах.

На думку працівників Axios, Вандегай не заохочував їх до протестів, а сама заява не є свідченням його офіційної позиції стосовно цих заворушень чи зміни політики видання.

The New York Times, в свою чергу, наголосило, що воно разом з більшістю американських ЗМІ проти того, аби представники редакцій брали участь у такого роду заворушеннях.

Axios — видання, яке займається розсилкою дайджестів американської політики, технологій, фінансів і спорту. Його, як стверджують NYT, читають «усі інсайдери Вашингтона».

Читайте також: Трамп відмовився скасовувати поліцію через протести після смерті Джорджа Флойда

25 травня поліцейські затримали 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда. Поліцію викликав господар магазину, який запідозрив, що клієнт заплатив за сигарети фальшивою 20-доларовою банкнотою.

При затриманні офіцер поліції Дерек Шовен тиснув на шию Флойда коліном, чоловік скаржився, що він не може дихати. Флойд помер у реанімації, а відео його затримання потрапило в інтернет.

Вбивство афроамериканця спровокувало масові протести і заворушення. У ніч на 22 травня протестувальники прорвалися в будівлю відділення поліції в Міннеаполісі і підпалили його.

Чотирьох поліцейських, які затримували Флойда, звільнили 26 травня. Шовену висунули обвинувачення у вбивстві другого ступеня, іншим інкримінують пособництво і підбурювання до вбивства.

Заворушення в США супроводжуються пограбуванням магазинів і супермаркетів, погромами і підпалами приватної і федеральної власності. У десятках міст ввели комендантську годину, для підтримки порядку в міста ввели Національну гвардію. Під час масових заворушень в США загинули щонайменше 11 людей.

Докладніше про ситуацію в США, причини та наслідки протестів читайте у статті Олексія Коваля "Американська демократія після смерті Джорджа Флойда" у ZN.UA.

Поділитися
Дивіться спецтему: Протести через смерть Джорджа Флойда
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі