Псевдоюридична маячня РФ не поширюється на територію України — В'ятрович відрегував на заяви СК РФ

Поділитися
Псевдоюридична маячня РФ не поширюється на територію України — В'ятрович відрегував на заяви СК РФ © Facebook Volodymyr Viatrovych
Росія продовжує насаджувати радянські міфи про Другу світову війну.

Ані директор Українського інституту національної пам'яті, ані особисто Володимир В'ятрович, ні українська історія та політика не є у сфері юрисдикції Росії, тому вона не може нічого вирішувати у цій сфері, заявив Володимир В'ятрович на відповідь на інформацію, що слідчий комітет РФ порушив проти нього кримінальну справу за нібито реабілітацію нацизму.

"Україна - суверенна держава, і якась псевдоюридична маячня Російської Федерації не поширюється на територію України і на мене як на її громадянина. З історичної точки зору "слідство" дійшло смішних висновків. На відміну від цього комітету, я ретельно вивчав матеріали Нюрнбергського процесу, які, на жаль для "слідчих", ніколи не були видані в повному обсязі російською мовою", - написав В'ятрович у Facebook.

Він зазначив, що таке рішення могло бути не випадковим, адже саме в матеріалах Нюрнбергського процесу є документи, які свідчать про боротьбу Організації українських націоналістів проти нацизму.

"Очевидно, що ці документи суперечать установкам радянської, а тепер – сучасної російської пропаганди про нібито колабораціонізм бандерівців. Саме тому ці документи ніколи не були опубліковані в Російській Федерації. Росія відтворює радянські міфи, пов'язані з Другою світовою війною, які не мають нічого спільного ані з рішеннями Нюрнбергського процесу, ані тим паче з об'єктивом баченням того, чим була Друга світова війна. Зокрема, і для українців", - додав директор УІНП.

Раніше стало відомо, що Слідчий комітет РФ порушив проти Володимира В'ятровича кримінальну справу за нібито реабілітацію нацизму на підставі безглуздих звинувачень, що базуються на комуністичній ідеології.

Зазначимо, що СК РФ регулярно відкриває кримінальні справи проти українських військовослужбовців, які беруть участь у відсічі російській агресії в Донбасі, політиків і високопосадовців.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі