Пєсков відмовився назвати дату обміну утримуваних осіб

Поділитися
Пєсков відмовився назвати дату обміну утримуваних осіб Пєсков: Анонсів тут бути не може © vm.ru
РосЗМІ пишуть про те, що початок обміну заплановано на суботу.

Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков не став коментувати повідомлення росЗМІ про те, що обмін утримуваних осіб між Україною і РФ може розпочатися в суботу, 7 вересня. Про це повідомляє інформагентство "Інтерфакс".

"Тема чутлива. Анонсів тут бути не може", - сказав Пєсков, відповівши, що факт обміну "стане відомим".

Раніше "Інтерфакс" з посиланням на джерела повідомив, що процес обміну можуть запустити до кінця цього тижня, ймовірно, 7 вересня. За словами одного із джерел агентства, домовленості носять попередній характер, дату та умови буде остаточно узгоджено в середині тижня.

Помічник президента України Андрій Єрмак висловив думку, що обмін утримуваними особами між Україною і Росією відбудеться найближчим часом. За словами російського омбудсмена Тетяни Москалькової, переговори щодо обміну тривають, а оформлення документів займе якийсь час.

20 серпня російська журналістка і правозахисниця Вікторія Івлєва повідомила про те, що адміністрація московського СІЗО "Лефортово" прийняла передачі для українських політв'язнів Романа Сущенка, Олексія Сізоновіча, Євгенія Панова, Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Павла Гриба і Миколи Карпюка.

Пізніше в "Лефортово" підтвердили, що в московському СІЗО перебувають Клих, Карпюк, Кольченко, Балух та Сущенко. Українських політв'язнів перевели з колоній і в'язниць у російській глибинці. Поява українців у "Лефортово" може свідчити про їх майбутній обмін.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова ще 16 липня передала російському омбудсмену Тетяні Москальковій список зі 150 українських політв'язнів і військовополонених, яких незаконно утримують у РФ та анексованому Криму. Москалькова, своєю чергою, передала Денісовій аналогічний список заарештованих і засуджених в Україні громадян РФ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі