Рада підтримала законопроект про дезертирство

Поділитися
Рада підтримала законопроект про дезертирство © Корреспондент.net
Законопроект підготують до другого читання.

Верховна Рада України прийняла законопроект №1227 про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо удосконалення деяких питань проходження громадянами військової служби. За відповідне рішення проголосували 275 нардепів.

Після цього віце-спікер парламенту Руслан Стефанчук запропонував парламентаріям скоротити на половину термін підготовки документа до другого читання. Це рішення підтримали 236 народних депутатів.

Згідно проекту Закону, військовослужбовців, які дезертирували або добровільно здалися в полон, пропонують виключити з ЗСУ. Статус військовослужбовців зберігається на час проведення кримінального досудового розслідування. Передбачається, у разі виправдувального вироку відновлення на службі таких осіб і поновлення виплат.

Також законом пропонується здійснити перевірку на наявність щодо призовників відомостей про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості чи обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством України.

Привести положення Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" у відповідність з раніше прийнятими законами України.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні з 1 жовтня по 31 грудня буде проходити осінній призов. За цей час планують закликати 15 тисяч призовників строкової служби.

Нагадаємо, що екс-президент Петро Порошенко підписав указ від 30 січня про терміни звільнення в запас військовослужбовців строкової служби та строки проведення чергових призовів у 2019 році.

Також указом визначені терміни чергових призовів на строкову військову службу в квітні-червні і жовтні-грудні. Призову на строкову службу підлягають молоді люди, яким виповнилося 20 років, а також юнаки до 27 років, які не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі