Радіодиктант єдності без помилок написали дві людини

Поділитися
Радіодиктант єдності без помилок написали дві людини Найактивнішими були Київська область, місто Київ, Донецька та Львівська області
В минулому році результати були значно кращими.

Всеукраїнський диктант національної єдності без єдиної помилки написали лише дві людини. Про це в ефірі Українського радіо повідомила співорганізатор диктанту Олена Зелінченко.

Вона зазначила, що для тих, хто допустив незначні помилки, організатори вирішили створити другу і третю номінації - аналог другого і третього місць.

"Текст виявився складним, тільки два переможці. Хоча в минулому році було 311 робіт без єдиної помилки. Треба зауважити, що в минулому році можна було протягом двох днів піти до вченого, філолога, вивірити всі помилки, порадитися, а тут треба було протягом 15 хвилин відправити свою роботу, і перевірити диктант було неможливо. Думаю, саме цим і пояснюються лише два переможця", - заявила Зелінченко.

За її словами, найактивнішими були Київська область, місто Київ, Донецька та Львівська області.

"14 листів з Об'єднаних Арабських Еміратів, причому один з диктантів написаний майже ідеально, 5 листів з Латвії, 4 з Малайзії, 3 з Німеччини, 2 з Данії і по одному листу з Канади, Фінляндії, Норвегії, Сербії, Йорданії, Чехії, Ізраїлю, Франції, Польщі, Білорусі, Росії і Китаю", - підкреслила співорганізатор.

У минулому році радіодиктант національної єдності написали 32779 осіб, з них без помилок - 311.

В архіві "Дзеркала тижня" збереглася інформація про радіодиктант 2011 року. Тоді Національна радіокомпанія України підбила підсумки всеукраїнського диктанту, який радіослухачі писали 9 листопада – у день української писемності та мови, і з'ясувалося, що написали диктант без жодної помилки лише троє учасників із 11312. 177 роботах була допущена одна помилка. Інші респонденти допустили три помилки і більше. Наймолодшому учаснику акції було 7 років, найстаршому - 92. Найактивнішими виявилися слухачі з Києва та Львівської області. Найграмотнішими українцями виявилися священик Олександр Овчінніков із Білоцерківського району Київської області, коректор Ольга Голобородько з Києва та учений біолог Олена Андрущенко. Наймолодшою конкурсанткою стала її дочка Софія Андрущенко. Найбільш типовими помилками були пунктуаційні. Крім того, більшість учасників не вжили лапки, у виразі "полонені" верблюди". Слово "полонені" вживалось у переносному значенні. З тих пір грамотність учасників диктанту стала значно вище.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі